Lygnern runt

Fjärås, Kungsbacka

Ett underbart vackert lopp som går genom bokskogar längs sjön Lygnern i både Kungsbacka och Marks kommun.

Banan är tuff och bjuder på en häftig kupering med både rejäla uppförs- som nerförsbackar. Det är ett omtyckt och familjärt lopp med låg startavgift som går direkt till FAIKs ungdomsverksamhet. Deltagarna är allt från politiker till välkända friidrottare och dragspelare i kommunen förutom alla goa och glada motionärer.

 Start och mål är vid Fjärås fritidscenter klockan 8-10.

Efter ett par kilometer när du kommit till Rygga kan du njuta av en vidunderlig utsikt över Lygnern. När du närmar dig Sundsjön, där Kungsbacka river startar, kommer ännu en fin sträcka där du har Sundsjön på ena sidan och Lygnern på andra. Under loppet passerar man senare avfarten till Ramhultafallet i Marks kommun för den som vill göra en liten avstickare. Torråsbacken, efter Sätila, är högsta punkt och den längsta uppförsbacken som är en riktig utmanare i flera kilometer och du har cyklat ungefär halva loppet. Vidare passerar man Tostared följt av Yxared och en lugn och fin cykling mot Limmanäs och med en unik utsikt från Bräckan där man ser både Kungsbackafjorden och Lygnern. Nu är målet nära som i år är på Fjärås bräcka, samma som start!

Loppet har en genuin historia med sina 51 år på raken och som på 80-talet hade över 1000 deltagare.

Parkering finns vid Fjärås Bräckaskolan i närheten av Fjärås Kyrka. Ev omklädning och duschmöjligheter på Fjärås Fritidscenter.

Ungdomar under 12 år bör cykla i vuxnas sällskap. Hjälmtvång för samtliga deltager. ingen hjälm - ingen start.

31maj 08:00

Kontaktinformation

Kungsbacka turistinformation

43437 Fjärås
Kontaktperson: Bo Melin
Telefon: 0761-714754

Arrangör: Fjärås AIK

E-post: info@fjarasaik.se
Hemsida: https://lygnernrunt.se/

Prisinformation

Startavgiften: 150 kronor för födda -99 och tidigare.

Övriga är gratis.

Hitta hit