Slottsöppet på Tjolöholms Slott

Fjärås, Kungsbacka

Tjolöholms Slott är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning. Det påkostade slottet stod klart 1904 och sägs vara en av Sveriges märkligaste byggnader. Arkitekt Lars Israel Wahlman ritade det i Tudor-stil åt hovstallmästare James Fredrik Dickson och hans hustru Blanche. Slottets påkostade inredning bjuder på brittisk ”comfort” och för sin tid toppmoderna bekvämligheter såsom rundspolande duschar och en dammsugare med en vikt på ett ton. Även trädgården går i Arts and Crafts-stil och bjuder på stor variation och blomsterprakt.

Besök slottet

I år erbjuder våra besökare att på egen hand bese slottets interiörer och klädutställningen ”Dresses & Decadence – The Stylish 1920s”. Entré till slottet vuxen 130 kr, barn 5-15 år 50 kr. Förköp gärna din biljett här, för att säkerställa att du kan gå in i slottet vid önskad tidpunkt. Biljetter säljs också på plats Slottsbutiken. Biljett gäller för en timme i slottets första och andra våning under angiven tid. Antalet biljetter per timme är begränsat för att undvika trängsel. Alla guidade visningar i grupp är inställda tills vidare, och slottets tredje våning är inte öppen för besök.

Dresses & Decadence – The stylish 1920s

2020 års stora utställning på Tjolöholms Slott tar ett kliv hundra år tillbaka i tiden, till det dekadenta och dynamiska 1920-talet. Här lyfts det spännande 20-talets glamorösa modehistoria fram, samtidigt med berättelser om livet på Tjolöholm och hur det nya moderna samhället tar form. Utställningen äger rum i slottets vackra salar och gemak på två våningar och ingår i slottsentrén.

Entré 130 kr, barn 5-15 år 50 kr. Klicka här för att förboka biljett.

Kontaktinformation

Tjolöholms Slott
Fjärås
Telefon: 0300-404600

E-post: info@tjoloholm.se
Hemsida: www.tjoloholm.se

Öppettider

På vår webbplats finns information om när slottet är öppet.

Mer från Tjolöholms Slott

Utbud

Prisinformation

 

Slottsentré 130 kr, barn 5-15 år 50 kr. 

Faciliteter

  • WC/Toalett
  • Onlinebokning
  • Parkering
  • Bussparkering
  • Hjärtstartare
  • Tillgänglig toalett
  • Historisk plats

Hitta hit