Slottsvisningar på Tjolöholms Slott

Fjärås, Kungsbacka

Tjolöholms Slott är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning. Det påkostade slottet stod klart 1904 och sägs vara en av Sveriges märkligaste byggnader. Arkitekt Lars Israel Wahlman ritade det i Tudor-stil åt hovstallmästare James Fredrik Dickson och hans hustru Blanche. Slottets påkostade inredning bjuder på brittisk "comfort" och för sin tid toppmoderna bekvämligheter såsom rundspolande duschar och en dammsugare med en vikt på ett ton.

Slottet visas för allmänheten alla helger under året, samt varje dag under sommarsäsongen. De allmänna visningarna tar med besökarna genom ett flertal av slottets 36 rum. 

Välj mellan klassisk slottsvisning eller visning av utställningen ”Bohemian Luxury – Liberty style at Tjolöholm”. Under sommaren är det visning dagligen.

BOHEMIAN LUXURY – LIBERTY STYLE AT TJOLÖHOLM
2019 års stora utställning på Tjolöholms Slott bjuder besökaren på brittisk inredning,textil och mode från förra sekelskiftet. Utställningen är producerad i samarbete med Fashion and Textile Museum och Liberty London. Visningen är ca 60 min lång med möjlighet till ytterligare 20 min i Libertyshopen.

KLASSISK SLOTTSVISNING
Visning genom slottets alla paradrum, med fokus på slottets historia och inredning. Visningen är ca 45 minuter lång och hålls på svenska, men rumsbeskrivningar finns tillgängliga på engelska, tyska och franska.

DRAMATISERADE BARNVISNINGAR
Följ med kammarjungfrun Ottilia i slottets salar och vrår. På utvalda dagar under hela året är det dramatiserad barnvisning på slottet.

Kontaktinformation

Tjolöholms Slott
Tjolöholms Slott
Fjärås
Telefon: 0300-404600

E-post: info@tjoloholm.se
Hemsida: www.tjoloholm.se

Öppettider

På vår webbplats finns information om när slottet är öppet för visningar.

Prisinformation

 

Priser – klassisk slottsvisning

Vuxen: 120 kr, barn 5-15 år 30 kr, under högsäsong 26 maj-31 augusti vuxen 150 kr och barn 5-15 år 50 kr.

Priser – Dräkter från Downton

Vuxen: 150 kr, barn 5-15 år 50 kr.

Priser – Trädgårdsvisning

Vuxen 100 kr, barn upp till 15 år gratis. Samling vid slottsbutiken/Manegen.

 

Hitta hit