Got A Friend

Lisa Miskovsky

Kungsbacka Teater, Kungsbacka
Lisa Miskovsky är pop-drottningen som inte bytte sin hemstad mot storstadens alla möjligheter. Än i dag bor hon på landsbygden i Västerbotten, där hon dessutom hämtar sin inspiration till de skarpsinniga texterna. Under hösten ställer hon sig på scen med ny repertoar och ett rykande färskt album i ryggen, på vilket hon bland annat samarbetat med bröderna Stenberg från The Deportees, Theo Kylin och Christopher Göthberg.

Lisa är en av musiksveriges mest etablerade artister och låtskrivare. Sedan tidigare har hon sålt drygt 200 000 album, vunnit två Grammis, erhållit fem Rockbjörnar, medverkat i Melodifestivalen. Det finns tonvis med samarbeten i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Förutom egen musik skriver Lisa även för andra artister.

Efter att ha spelat i många olika band under tonåren bestämde sig Miskovsky för att satsa på en solokarriär och 2001 släpptes det självbetitlade debutalbumet. Med uppföljaren Fallingwater klättrade hon ytterligare i popularitet och belönades 2004 med en Grammis som “Årets kvinnliga artist”. Genomslaget internationellt kom med singeln Lady Stardust som dessutom blev en radiohit.

Lisa är en uppskattad textförfattare men också en fulländad instrumentalist. Max Martin, Rami Yacoub och Joakim Berg är några av de som hon skapat musik med, för att bara nämna några.

Jan Gradvall skriver:

Lisa Miskovsky är musikens Lindsey Vonn eller Jamie Anderson. Vid genombrottet kändes Lisa Miskovsky från Umeälvens mynning som en alpin stjärna som just stampat av sig snön. Hon både såg ut så och lät så. Därefter följde en lång resa där Lisa Miskovsky blev en bred svensk artist; kanske mer mångsidig men mindre tydlig och originell. 

På nya EP:n har hon återvänt till ursprunget, till energin och omedelbarheten. Inspi­rerad av Umeås lokala musikscen gör hon åter ­musik som känns mer utomhus än inomhus. Med åldern har Lisa Miskovskys röst också utvecklats, i dag sjunger hon bättre än någonsin.

 

Speltid

1,5 timmar utan paus.

 

Arrangör

HitNöje Productions

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Boka biljetter hos turistinformationen, 0300-83 45 95 eller på ticketmaster.se

Hitta hit