Al di Meola - Opus tour

Kungsbacka Teater, Kungsbacka

Nu ger han sig ut på en omfattande turné och i oktober besöker han Kungsbacka Teater för en exklusiv konsert. Under kvällen utgår han från de egna kompositionerna men framför också verk av tangomästaren Piazzolla och Lennon/McCartney.

När nya albumet Opus släpptes placerade det sig omedelbart i toppen av Billboards jazzlista i USA.
För Al Di Meola är det nya albumet en början på en ny era i gitarrlegendarens liv och han säger själv att ”för första gången i livet har jag varit lycklig när jag komponerat”. Di Meolas trogna lyssnare känner dock igen sig, OPUS är full av personligt färgade stycken med gitarristens virtuosa fantasirikedom i centrum.

 

Al Di Meolas enastående karriär sträcker sig över fyrtio år och han har gjort sig känd som en av jazzens och fusionmusikens mest framträdande virtuoser och har ständigt utforskat nya musikaliska områden. Tillsammans med John McLaughlin och Paco De Lucia bildade Al Di Meola The Guitar Trio, som i början av 1980-talet tog gitarrspelet till hittills oöverträffade nivåer. Under många år var han dessutom en av medlemmarna i supergruppen Return to Forever där även Chick Corea, Stanley Clarke och Lenny White ingick. Han har också spelat med artister som Frank Zappa, Jimmy Page, Stevie Wonder, Paul Simon, Phil Collins, Santana, Steve Winwood, Herbie Hancock och många fler.

 

Speltid

2 timmar inklusive paus

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Fakta

Boka biljetter på Kungsbacka Turistbyrå, 0300-83 45 95 eller på ticketmaster.se

Hitta hit