Trailer

Vertical Influences

Kungsbacka ishall, Kungsbacka
Missa inte när fem vassa konståkare från Kanada förvandlar ishallen till dansscen med en föreställning som överraskat och charmat publiken världen runt. Du kommer aldrig se något liknande i varken en ishall eller på en scen igen.

Vertical Influences hade premiär i London 2014 och kan enklast beskrivas som samtida dans på skridskor eller isdans fri från paljetter och teknisk bedömning. En kvintett av tidigare professionella konståkare bjuder oss på en unik upplevelse i två delar. Tillsammans visar de prov på ett fotarbete som ristar och skivar isen under dem. Deras koreografiska formationer är en befriande och hisnande erfarenhet omgiven av frusna luftmoln.

Le Patin Libre är världens första och enda skridsko-kompani för samtida konståkning. De har utvecklat en helt ny konstnärlig gren som utgår från såväl samtida dans som konståkning. De turnerar världen över och föreställningen har visats mer är 130 gånger på alla möjliga och omöjliga platser. Kompaniet kan nämligen förvandla vilken isbana eller hockeyrink som helst till en kontemporär pop up-scen. 

 

Speltid

1 timme 10 minuter, ingen paus

 

Arrangör

Rum för Dans

 

Sagt i pressen

Vertical Influences will blow your mind 
– The Guardian

 

Athletic chic and street dance swagger.
– The Australian

 

A revolution for ice-skating.
– Süddeutsche Zeitung

 

A pure body rush of liberation and space... 
– The Guardian

 

Witty and experimental… 
– London Evening Standard

 

An entirely new skating experience. 
– The London Times

Boka

Fakta

Boka biljetter på Kungsbacka Turistbyrå, 0300-83 45 95 eller på ticketmaster.se

Hitta hit