Trailer

Vertical Influences

Kungsbacka ishall, Kungsbacka

Vad gör ett gäng skickliga tävlingsåkare i Kanada när de slutat tävla? Jo, de bildar en danstrupp - på is. Likt ett modernt danskompani skapar de koreografier för fem åkare, turnerar världen runt med sina föreställningar och förvandlar varje isbana och hockeyrink till en teaterscen.

I början av nästa år kommer de för första gången till Sverige, och i Västsverige är Kungsbacka ishall scenen där det händer. Missa inte detta unika tillfälle att möta ett kanadensiskt topplag som ger isdans ytterligare en dimension och samtidigt tänjer på gränsen för vad konståkning kan vara.

Föreställningen Vertical Influences hade premiär i London 2014 och har sedan dess överraskat och charmat publiken världen runt. Kvällen bjuder på en unik upplevelse i två delar. Tillsammans visar åkarna prov på ett fotarbete som ristar och skivar isen under dem. Deras koreografiska formationer är en befriande och hisnande erfarenhet omgiven av frusna luftmoln. Det kommer bli både svindlande och inspirerande.

Är du det minsta intresserad av konståkning eller samtida dans får du inte missa det här. Du kommer aldrig få se något liknande i varken en ishall eller på en scen igen.

 

Speltid

1 timme, 20 minuter inkl 20 minuters paus.

 

Arrangör

Rum för Dans

 

Sagt i pressen

Vertical Influences will blow your mind 
– The Guardian

Athletic chic and street dance swagger.
– The Australian

A revolution for ice-skating.
– Süddeutsche Zeitung

A pure body rush of liberation and space... 
– The Guardian

Witty and experimental… 
– London Evening Standard

An entirely new skating experience. 
– The London Times

 

Samarbetspartners:

A production of Le Patin Libre in co-production with Emma Gladstone and the Dance Umbrella Festival (London, UK), the National Arts Centre (Ottawa, Canada) and the Théâtre de la Ville (Paris, France)

Boka

Fakta

Boka biljetter på Kungsbacka Turistbyrå, 0300-83 45 95 eller på ticketmaster.se

Hitta hit