ÄvenTur med Bonden på HamraGård

Åsa, Kungsbacka

Vi tittar på fåren i sina hagar och grisarna i sina hyddor, spannmålsodlingar och vallar. Utifrån dina frågor berättar vi om hur det är att driva ett småskaligt jordbruk in i framtiden där vi fokuserar på hållbarhet och återbruk. Vi berättar om kretsloppsbruk och mathantverk, och hur vi ser på förädling och lokal matproduktion. Du får också svar på frågan om hur fårets ull blir en färdig tröja och vad det är för skillnad på gris- och fårbajs. Guidningen utgår ifrån era frågor och vad ni vill veta mer om.

Efter visningen käkar vi en kolgrillad Hamraburgare tillsammans och alla barn kan sitta i traktorn. Ni lämnar Gården med nya kunskaper om djur och jordbruk och om hur det är att vara bonde på en liten gård och ni tar med er ett härligt sommarminne hem!

 

Varje lördag i juli kl13. Visningen varar ca 1h, och sedan är det lunch.

Föranmäl genom att maila info@hamragard.se

Visning, burgare med kött från gårdens grisar samt lokala grönsaker och bröd, dryck (saft och vatten), kaffe/te och litenkaka ingår. Förköp biljetter genom att  maila till info@hamragard.se; skriv Äventur med Bonden i ämnesraden, eller ring 0739-685721 för mer info och anmälan.

175kr/pers, barn under 12år 75kr, under tre år följer med gratis.

Visningen innebär promenad i terräng om ca 1km. Tag med oömma skor. Det är bra om man kan gå själv, eller bli buren del av sträckan. Barnvagn är en utmaning och har du en funktionsvariation uppskattar vi om du kan höra av dig iförväg så att vi kan planera en lösning. Lek på gården och att provsitta i traktor sker på eget ansvar, under föräldrars uppsikt. Viss specialkost kan erbjudas, om du hör av dig i god tid innan.

Vi ses i Sommar!

07jul 13:00 - 15:00
14jul 13:00 - 15:00
21jul 13:00 - 15:00
28jul 13:00 - 15:00

Kontaktinformation

HamraGård
HamraGårdsvägen 19
Åsa
Telefon: 0739-685721

Arrangör: HamraGård

E-post: info@hamragard.se
Hemsida: http://www.hamragard.se

Prisinformation

175kr/pers, barn under 12år 75kr, under tre år följer med gratis.

Visning, burgare med kött från gårdens grisar samt lokala grönsaker och bröd, dryck (saft och vatten), kaffe/te och litenkaka ingår.

Faciliteter

Lunch
Ängsmark