Stockholm Syndrome Ensemble

Kungsbacka Teater, Kungsbacka
Nadia Boulanger - La femme du siècle

Konserten utgår från Nadia Boulanger - en av 1900-talets mest betydelsefulla musikpersonligheter – och hennes musikaliska gärning. Stockholm Syndrome Ensemble framför både Boulangers egna kompositioner men också verk av hennes lärare, vänner och elever. 

 

Nadia Boulangers djupa musikalitet har gjort ett varaktigt intryck på flera generationer musiker – allt från vännerna Stravinsky, Copland och Bernstein till elever som Astor Piazzolla, Daniel Barenboim, Burt Bacharach och Quincy Jones.

 

Stockholm Syndrome Ensemble är en unik ensemble som består av några av Europas mest spännande musiker. Deras ambition är att ge publiken möjlighet att höra musik på ett överraskande och upplysande sätt, för att på så vis öka lyssningsupplevelsen.

 

Ensemblen har framfört verk av allt från Purcell och Bob Dylan till Messiaen och Radiohead. De har samarbetat med musiker som Margareta Bengtsson, Olivia Chaney, Sebastien Dubbé, Ruby Hughes, Gustav Lindgren, Anne Sofie von Otter, Elin Rombo och Andrew Staples, samt konstnären Joanne Grüne-Yanoff och jonglören Jay Gilligan.

 

Stockholm Syndrome Ensemble har även en egen konsertserie på konserthuset i Stockholm och har nyligen varit föremål för en dokumentär för svensk tv.

 

Kvällens program

Gabriel Fauré - ur Pianokvartett i c-moll
Carin Malmlöf-Forssling - Im memoriam
Nadia Boulanger - ur Tre stycken för cello
Aaron Copland - Vitebsk 
Astor Piazzolla - ur Fyra Årstider

Paus

Lili Boulanger - D’un Soir Triste
Leonard Bernstein - ur Piano Trio

Jean Françaix - ur Konsert för kontrabas

Grażyna Bacewicz - Duos för två violiner
Per Nørgård - Pastorale 
Quincy Jones - meddelas senare 

 

Speltid

2 timmar inklusive paus

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Fakta

Boka biljetter på Kungsbacka Turistbyrå, 0300-83 45 95 eller på ticketmaster.se

Hitta hit