Lunchkonsert - Songs of Boda

Kulturhuset Fyren, Kungsbacka

Vi är glada över att kunna välkomna hyllade göteborgsmusikern Songs of Boda till kulturhuset Fyren och konsertlokalen Snäckan för en intim spelning. Spelningen är helt gratis och efter konserten anordnas ett samtal med artisten.

 

Välkommen!

 

Song of Boda

När singersongwritern Daniel Skoglund gör musik kallar han sig för Songs of Boda. Namnet

Boda härstammar från hans gamla högstadieskola i Borås vilket via villovägar blev Daniels smeknamn. Det var också någonstans där, på skolans talangscen, som han började få uppmärksamhet för sina hemmaskrivna låtar - alltid med gitarren som följeslagare.

 

Det har flutit en hel del vatten under broarna sedan dess och via musikstudier landade Skoglund i Göteborg där han som gitarrist snart blev en del av stadens musikscen. Dels med gamla Boråsvännerna i Rambling Nicholas Heron och dels med fenomenet Daniel Norgren.


Men Skoglund slutade aldrig att skapa och skriva egna låtar och tanken på att förverkliga dessa under sitt eget namn realiserades 2015 då EP:n ”Loophole” släpptes. I mars 2018 släpptes efterlängtade uppföljaren ”Iago” på göteborgsetiketten Adore Music och mottagande var mycket

varmt.

”-snudd på perfekt röst i tätt samarbete med gitarren. Mycket Väl Godkänt!

”-Bland den tillbakalutade rocken så växer de lenaste popmelodier fram.”

 

Songs of Boda har jämförts med både det The Band, Creedence och Eric Clapton, och säkert är att Boda står med ett ben stadigt i den amerikanska folktraditionen. Det andra benet står än stadigare i den Sjuhäradsbygd som Daniel Skoglund kommer ifrån och någonstans där hittar han sitt uttryck. Tilltalet är ofta personligt och öppenhjärtigt och som alltid i symbios med ett karaktäristiskt gitarrspel.

Mer från Kulturhuset Fyren

Utbud

Fakta

Konserten har fri entré.

Hitta hit