Scottish Ensemble & Andersson Dance

Kungsbacka Teater, Kungsbacka
En danskonsert med suggestiv koreografi och sylvassa stråkar av Andersson Dance & Scottish Ensemble.

I Prelude – skydiving from a dream upplever du musik som du aldrig tidigare sett den och dans som du aldrig förr har hört den.

 

Det här nyskapade verket utgör det andra större samarbetet mellan Andersson Dance och Scottish Ensemble. 2015 rönte de stor framgång med sin tolkning av Goldberg variationerna. Nu fortsätter succésamarbetet. Med 13 musiker och tre dansare tar de sig an Beethovens Grosse Fuge i en kombination med musik av Lutoslawski och Bach.

 

I en generös danskonsert skapar olikartade musik- och rörelsespråk en suggestiv och irrationell drömvärld, i vilken det undermedvetnas motsägelser utforskas - från det absurda till det logiska och från det irrationella till det lugnande klara.

 

Kort om koreografen

Örjan Andersson är en av Sveriges mest uppmärksammade koreografer och leder sitt projektkompani Andersson Dance sedan 1996. En tidig erfarenhet som dansare med israeliska Batsheva Dance Company blev avgörande för hans kommande arbete. Han har skapat verk för många av de stora danskompanierna, som Cullbergbaletten, Kungliga Operan och Göteborgsoperan. Internationellt märks arbeten för Nederlands Dans Theatre och Compañía Nacional de Danza i Madrid. På senare år märks gränsöverskridande samarbeten mellan skådespelare, dansare och musiker både inom Andersson Dance samt på Dramaten i Stockholm, Folkteatern i Göteborg och Folkoperan i Stockholm.

 

Turnerar genom Dansnät Sverige med stöd av Kulturrådet.

 

Speltid

70 minuter, ingen paus.

 

Arrangör

Rum för dans

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Fakta

Boka biljetter på Kungsbacka Turistbyrå, 0300-83 45 95 eller på ticketmaster.se

Hitta hit