De gyllene åren

Kungsbacka Teater, Kungsbacka

Göteborg, eller ”Lilla London”, var pop- och rockmusikens Mekka under 1950- och 60-talet. Musikklubbarna dök upp som svampar i staden och tonåringarna hittade "sin" musik. Replokalerna var fullbokade med entusiastiska band som senare skulle göra succé, inte bara här i landet, utan också utomlands. Det arrangerades popgalor och tävlingar som samlade storpublik och skivförsäljningen visade en brant kurva uppåt. Musiklivet kokade, med andra ord.

 

Det är denna atmosfär som vi får återuppleva under föreställningen De Gyllene Åren. Detta i sällskap med The Flashmen och The Golden Days of Music, vars medlemmar har sina rötter i dåtidens pop-och rockband i Göteborg. Musiker som också har synts i Schytts, Streaplers, Towe Widerbergs, Flamingokvintetten, Millas Mirakel, och som dessutom medverkat på en mängd skivor samt i radio och TV.

 

Repertoaren består förstås av en kavalkad av de pop- och rocklåtar som står sig än idag. Alla från en tid då bl.a. Elvis Presley, Johnny Cash, The Beatles, Jerry Lee Lewis, Eddie Cochran, Buddy Holly och Fats Domino toppade listorna.

 

Gäst inför kvällens konsert är Kungsbackas Henry Fredriksson i De La Vi, numera känd från TV-inslag i Landet Runt och Väst-Nytt, samt såklart från Radio Nostalgi. Han har imponerat stort och hans röstlika Elvis Presleylåtar finns nu även på skiva.

För musiken svarar bandets allt i allo Ingolf Johnson.

 

Speltid

3 timmar inklusive paus

 

Arrangör

Radio Nostalgi

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Fakta

Boka biljetter på Kungsbacka Turistbyrå, 0300-83 45 95 eller på ticketmaster.se

Hitta hit