Bokrelease Songs are Spells

Kungsbacka Konsthall, Kungsbacka

Välkommen på visning av pågående utställning med Combi Cats och boksläpp av Songs are Spells.

 

Vem bestämmer vad som är ”bra” konst och vilken estetik som är pinsam? Den svensk-polska artpopduon Combi Cats tar sig an frågeställningen med en energi som är gränsöverskridande, animistisk, rå och lättsam.
De leker med relationen mellan konsten och populärkulturen i verk som spelar sömlöst med kostymfest, kitschglittrig sexualitet, katolska symboler och konstvärldens ikoner. Utställningen inspireras av tanken på sången som vår tids substitut för magisk besvärjelse. Varje sång i utställningen är konstruerad likt en trollformel som ska underlätta passagen över livsströsklar.

Combi Cats består av de visuella konstnärerna Kordian och Diana Rönnberg som är baserade i Kungsbacka. Deras arbete spänner över ett brett spektrum av uttryck, bland annat musik, videoverk, performance, spelutveckling, text och objekt.
Combi Cats har bland annat medverkat i följande festivaler och tillställningar: Mozart´s Ghost på Göteborgs Konsthall, We Are All Made of Stars på Växjö Konsthall, PopPorn7 i São Paulo, Interference Festival på European Solidarity Centre i Gdansk, In/Out 8, IN/Out 9 på Center of Contemporary Art CSW Łaźnia, Gdansk, Stockholm Fringe Festival samt artvideoKOELN-Audio-Visual-Experiences i Köln.

 

Fri entré.

Fakta

Fri entré. Ingen föranmälan.

Hitta hit