Påsk på Tjolöholms Slott

Tjolöholms Slott, Kungsbacka

Evenemanget har områdesentré. Inträdesavgiften till påskfirande på Tjolöholms Slott är 60 kr för vuxna och 120 kr för barn (fri entré vid förköp av visningsbiljett). Detta pris inkluderar bland annat kartan till den stora påskäggsjakten och belöning för barnen, påskpresent till de vuxna samt scenunderhållning.

 

Den stora påskäggsjakten

Välkommen till en härlig utomhusaktivitet för hela familjen! Leta efter påskäggen som är gömda i naturen kring slottet. Nytt för i år är att det finns tre olika rundor för påskäggsjakten: den lilla rundan, mellanrundan och äventyrsrundan. Den lilla rundan är tillgänglighetsanpassad och passar bra för den som vill ha en lite kortare påskäggsjakt. Mellanrundan är något längre. Äventyrsrundan går i skogen kring slottet och är lite tuffare och passar för de som söker en utmaning. Du får själv välja den runda som passar bäst för dig själv och ditt sällskap.

När du hittat alla äggen ska du ta dig till påskharen som väntar med en smaskig belöning. Senast kl 15.00 bör du påbörja påskäggsjakten för att hinna i mål innan vi stänger för dagen. Om du köper Påskpasset får du utöver kartan till påskäggsjakten även fri lek i  lekutställningen Emil! för 140 kr.

 

Emil! – lekutställning i Manegen

Känner du till Emil? Han är en liten pojke som ofta hittar på hyss. Han bor på en bondgård i Katthult med sin mamma Alma, pappa Anton, lillasyster Ida samt drängen Alfred och pigan Lina. Nu har Emil flyttat till Manegen och du är välkommen in. Du kan till exempel laga mat i köket, läsa en saga, klä ut dig, gömma dig i Snickerboa eller klättra in i Trisseboa. Huvudsaken är att du har kul! Entré till lekutställningen 60 kr, men ingår i Påskpasset (vuxna gratis).

 

Lekfulla aktiviteter

Det väntar upplevelser för hela familjen under Påsk på Tjolöholms Slott! I Magasinet och runt om på området underhåller den lite tokige Lubberkin, en av slottets väsen. Varje dag kl 12.30 och 14.30 uppträder han också på scenen i Magasinet med allsång och glädje. I Magasinet finns också möjlighet att få en fin ansiktsmålning, kanske som påskkärring på väg till Blåkulla? Ansiktsmålningen kostar 50 kr och barnen får då ett fint huckle i påskens färger.

Varför inte ta hela familjen med på en tur runt godset med häst och vagn? Varje dag är det remmalagskörning med start utanför Manegen, 20 kr per barn och 40 kr per vuxna. Föreningen JUF finns också på plats och visar hur slottets ängar sköts med hjälp av häst.

 

Dramatiserade barnvisningar

På slottet ges det dramatiserade barnvisningar torsdag-lördag kl 12.45 och 14.45. Följ med kammarjungfrun Ottilia på en rundtur i slottet där hon visar slottets salar och salonger, den rundspolande duschen och tjänstefolkets utrymmen. Endast förbokning. Köp biljett här. 

 

 

Parkering

Parkeringsavgiften är 35 kr/fyra timmar (efterföljande timmar 10 kr/timme) och går till restaurering av slottsparken. Du kan betala med mynt, kort eller parkeringsappen WayToPark. Läs mer om appen här. Quick Stop/ställplats erbjuds för husbilar och husvagnar, men endast på Tjolöholms iordningställda parkeringsplatser mot en avgift på 125 kr/dygn. Quick stop-parkeringen är markerad med skylt, till höger när ni anländer till Tjolöholm. Max två dygn.

Köp biljett här

20apr 10:30 - 16:00 Tjolöholms Slott
21apr 10:30 - 16:00 Tjolöholms Slott
22apr 10:30 - 16:00 Tjolöholms Slott

Kontaktinformation

Tjolöholms Slott

43974 Fjärås
Telefon: 0300-404600

E-post: info@tjoloholm.se
Hemsida: www.tjoloholm.se

Mer från Tjolöholms Slott

Utbud