LOLA - Tommy Körberg

Kungsbacka Teater, Kungsbacka

Tommy Körberg axlar rollen som Lola – en åldrad och bedagad varietéartist som skildrar en rörande berättelse om längtan, utanförskap, och en människas livshistoria.

 

Tvåmannaföreställningen har arbetats fram av Sunil Munshi och Tommy Körberg, och bygger på skickligt skådespeleri & uttrycksfull monolog elegant ackompanjerat av sång och piano.

 

I pjäsen genomför Lola sin absolut sista föreställning, efter att på ålderns höst fått sparken av sin manager - och där går startskottet för en varmt humoristisk resa genom liv, karriär och krossade drömmar.
Sammantaget har föreställningen sedan sin premiär på Cirkus setts av över 19 000 människor och tagits emot mycket varmt av så väl press som publik. Den har hyllats som ”magnifik” i Svenska Dagbladet, fått en 4:a i Aftonbladet, rört publik till tårar och mötts av otalet stående ovationer över hela landet.

 

Musiken är hämtad och inspirerad från världens alla hörn, som evergreens, portugisisk fado, Schubert, jazz och 1950-talets ”Golden Age”.

 

Tommy Körberg växlar mellan varmt, innerligt berättande och finstämd sång i ett tiotal låtar signerade bland annat Charlie Chaplin, Billy Joel, Leonard Cohen, Jules Sylvain och Hasse & Tage. Låtarna har översatts, skrivits om och arbetats fram av Björn Ulvaeus, Tommy Körberg, Tomas Andersson Wij och Peter Dalle.

 

Speltid

1 timma och 40 minuter, ingen paus

 

Arrangör

Blixten & Co

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Fakta

Boka biljetter på Kungsbacka Turistbyrå, 0300-83 45 95 eller på ticketmaster.se

Hitta hit