Guran, Nyberg & Nord – En hyllning till Afzelius

Kungsbacka Teater, Kungsbacka
Sånger till friheten.
Det har gått 20 år sen Björn Afzelius gick bort efter sviterna av cancer. Björns minne hedras av Olle Nyberg, Mikael ”Nord” Andersson och Göran ”Guran” Blomgren som alla stod honom mycket nära – var och en med sin egen speciella relation till Björn.

Du bjuds på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt. Bakom initiativet till hyllningsturnén står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom i 15 år. 

- Under 2015–2016 reste vi med turnén Tusen bitar runtom i landet. Med över 20 000 berörda fans i publiken blev gensvaret enormt. Årets turné känns som en självklar fortsättning. Tillsammans med publiken för vi arvet efter Björn vidare i en tid då hans skarpa blick och varma människosyn behövs mer än någonsin. På programmet finns klassiker som Sång till friheten, Till min kära, Tusen bitar och Juanita, men även anekdoter och personliga minnen från alla de år vi tillbringat vid Björns sida, både på vägarna, på scenen och i skivstudion, säger Olle Nyberg.

Björn Afzelius var tveklöst den mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han blev folkkär genom sina sånger och sålde 2,5 miljoner skivor, spelades ständigt på radio och gjorde otaliga turnéer i Norge, Sverige och Danmark. 

Mikael ”Nord” Andersson (gitarr och sång) är en av landets mest namnkunniga gitarrister och medverkade på̊ turnén med föreställningen Tusen bitar. Han har även många år som gitarrist i Roxette och turnéer med Björn Skifs på sin meritlista. 

Göran ”Guran” Blomgren (gitarr och sång) var turnéledare och ljudansvarig för Björns liveframträdanden under drygt tio år. 

Olle Nyberg (klaviatur och sång) var Björns kapellmästare i över 15 år och spelar piano och orgel på många av hans skivor.

 

Speltid

2,5 timmar inklusive paus

Arrangör

MT Live

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Fakta

Boka biljetter hos turistinformationen, 0300-83 45 95 eller på ticketmaster.se

Hitta hit