Lunchkonsert - Joe Nolan & Dylan Earl

Kulturhuset Fyren, Kungsbacka

Joe Nolan (CAN)

Kanadensiska Joe Nolan blev ett namn för den skandinaviska publiken genom två längre turnéer och två hyllade album: "Goodbye Cinderella" (2012) och "Tornado" (2013). Trots sin ringa ålder imponerade han med såväl låtskriveri, stor röst och enorm scennärvaro.

Efter flera års bortavaro är han nu tillbaka i karriären igen med albumet "Cry Baby" (2018) och turnéer i Europa och Skandinavien. "Cry Baby" är Joe Nolans mest personliga album där han brutalt ärligt berättar om åren av kärleksbekymmer, depressioner och alkoholmissbruk. Men skivan är även en hoppfull spegling av hans helande och vägen framåt.

"I'm feeling as if I'm becoming much more myself, and being true to who I am ", säger Joe Nolan själv.

Edmonton Journal beskriver Joe Nolan:
"The Edmonton singer-songwriter will try to sweep you off your feet with his woozy ditties, groggy vocals and lyrics about the rush of lust, the vagaries of love, and late-night/early-morning drives."

Dylan Earl (USA)

Om det ska kallas country eller americana är en smaksak, men det handlar otvivelaktigt om genuin amerikansk musik. Dylan inspireras av allt från traditionell country till sydstatsrock. Han har vuxit enormt som artist och sångare tack vare ändlösa turnéer bland honkytonks och barer i mellan-västern, där han testat och finslipat sina låtar inför publik.

Dylans senaste album, "Squirrel in the Garden" är en motståndsrörelse mot urvattningen av countryn med massproducerad "bro-country" och pop-country. Dylan själv menar att det är ett hot mot den amerikanska countryns själ och tradition. Han vill ta tillbaka countryn, men inte för att återskapa det gamla, utan för att vårda den och ge den nytt blod.

Dylan Earl må ha Stetson-hatt, tjusig mustasch och hans smäktande bariton är som taget direkt från den djupaste Södern. Men Dylans musik är i högsta grad relevant idag.

Dylan Earl kommer med band.

 

Speltid

2 timmar inklusive paus

Arrangemanget är gratis och öppet för alla.

Vill du vara säker på att få en plats rekommenderar vi att du föranmäler du dig här.

Boka

Mer från Kulturhuset Fyren

Utbud

Hitta hit