INSTÄLLD - ZVC - When Monday Came

Kungsbacka Teater, Kungsbacka

Evenemanget är inställt!

Koreografen Ina Christel Johannessen har skapat ett verk kring rädslan och uppgivenheten/ maktlösheten som skogsbränder skapar. Och hur bygger vi något nytt när branden är släckt?

De senaste åren har vi sett en stor ökning av skogsbränder globalt och det inferno som pågick i Australien förra sommaren saknar motstycke. Och samtidigt bränns jordens lungor i Afrika och Amazonas.

When Monday Came är inte bara en intellektuell strävan efter naturens raseri, utan också en djupt existensiell kris som vi står inför. Vad gör vi nu? Varningarna har aldrig varit mer uppenbara. Vi behöver inte mer bevis på att något har gått väldigt fel. När Ina Christel Johannessen körde genom Australien frågade hon sig: Vad händer med människor när deras miljö förbränns? Vad kan komma ut av en eldhärjad plats? Vilken typ av grundläggande förändring bidrar förstörelsen till, när det gäller vårt mänskliga förhållningssätt?

When Monday Came är den andra delen i ZVCs triologi med globala klimatförändringar som tema. Tidigare har Kungsbacka Teater visat Frozen Songs. When Monday Came demonstrerar hur briljant en koreografi skapar känslan av närvaro av något dödligt viktigt hos såväl dansarna som publiken.

Koreograf          

Ina Christel Johannessen

Kompositör                

Tommy Jansen

Scenografi           

Åsmund Færavaag

Medverkande dansare                 

Ole Willy Falkhaugen, Hugo Marmelada, Dorotea Saykaly, Camilla Spidsøe, Ole Kristian Tangen, Line Tørmoen.

Musiker                

Tommy Jansen

Arrangör

Rum för Dans

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Hitta hit