Grundkurs kitesurfing 10h

FRILLESÅS, Kungsbacka

Kitesurfing är en sport som alla kan uppskatta. Med vår grundkurs på 10 timmar och marknadens senaste utrustning från North Kiteboarding har det dessutom aldrig varit lättare att börja. Känslan av kraft och frihet när du susar fram över vågorna är beroendeframkallande och du kommer undra varför du inte börjat med kitesurfing tidigare. Vi håller 95% av våra kurser vid vårt center i Rågelund, strax söder om Göteborg, där vi har Göteborgs överlägset bästa kursstrand.

Det här ingår i kursen
Målet med vår grundkurs är att du som elev efter kursen ska ha mer än tillräckliga kunskaper och självförtroende nog för att på egen hand fortsätta med din nya favoritsport.

Teori
Här går vi bland annat igenom vindstyrkans påverkan, bra och dåliga vindriktningar, regler och en hel del andra saker som är bra för dig att ha koll på.

Riggning
Det är ingen idé att ha en fin kite om man inte vet hur man riggar den, eller hur? Vi lär dig rätt sätt, hur du undviker trassel och olyckor. Vi lägger dessutom med en del “beach-vett”, så att du vet hur man ska föra sig på en kitestrand.

Säkerhetssystem
En kedja är bara så stark som sin svagaste länk. Därför är vi oerhört glada och stolta över att få jobba med North Kiteboarding. Med marknadens bästa och mest intuitiva säkerhetssystem har vi allt på vår sida, om nu olyckan skulle vara framme.

Kitekontroll
God kitekontroll är avgörande för ditt kitesurfande. Våra instruktörer kommer stötta och tipsa dig men samtidigt ge dig utrymme att på egen hand känna efter och lära dig hur kiten fungerar.

Bodydrag
Nu får vi äntligen känna på kraften i kiten! Vi ligger på mage i vattnet och släpas bakom kiten. Låter det kul? Det är det!

Bräda
Det vi alla har väntat på! Vi lär dig rätt teknik för vattenstart och hur du ska kryssa mot vinden. Att lära sig kitesurfa är mycket mer än att bara stå på en bräda, men det är en fantastisk känsla när man kommer upp ur vattnet och känner hur man susar iväg. Priceless!

Pris: 3 390kr
Vill du köpa kiteutrustning efter genomförd kurs ger vi rabatt motsvarande kurspriset.
Boka på info@kitekalle.se eller klicka på knappen nedan

OBS! Vi behöver minst 2 elever anmälda för att kunna genomföra kursen. Vid endast 2 elever anmälda kortas kurstiden till 6h.

Kontaktinformation

AB Kitekalle Göteborg
Varbergsvägen
FRILLESÅS
Kontaktperson: Charles Kallin
Telefon: 031-240008
Bokning: 031-240008

E-post: goteborg@kitkalle.se
Hemsida: https://kitekalle.se/kiteku...

Öppettider

9.00–18.00

Fakta

KITEKALLE är en IKO-certifierad kiteskola och dessutom rekommenderade av Svenska kiteförbundet. Alla våra instruktörer är således certifierade och brinner för att ge just dig Sveriges bästa kurs. Vi har kört kitekurser längs med västkusten sedan 2009. Under hela den tiden har våra kurser ständigt utvecklats och förbättrats. Med några av Sveriges mest aktiva instruktörer, marknadens bästa utrustning och vårt beprövade kurskoncept vet vi att du kommer få en toppenupplevelse!

Faciliteter

  • Café

Hitta hit