Julmiddag på Tjolöholms Slott

Tjolöholms Slott, Kungsbacka

Kom som gäst till slottet och fira jul som herrskapet gjorde för hundra år sedan med en lyxig upplevelse i det upplysta slottet. I år serveras en exklusiv femrätters julmeny i den pampiga slottsmatsalen, med gott om avstånd mellan sällskapen.

Vid ankomst serveras glögg med frasiga pepparkakor framför brasan i stora hallen. Efter det är ni välkomna att gå runt i slottet och se den överdådiga inredningen samt utställningen ”Dresses & Decadence – The Stylish 1920s”. Slottet är vackert juldekorerat och granarna, klädda i samma färger som på grevinnans tid, lyser upp i de olika rummen.

Middagen serveras vid den sprakande brasan i matsalen. Köksmästarens meny ger det bästa av julens smaker i samklang med slottets traditioner. Från julens klassiska sillar och laxar, till hummersoppa, ankbröst och ostar, för att sedan avslutas med läckra sötsaker. Önskar du vegetarisk meny eller har andra kostönskemål anger du detta vid bokningen.

Julmiddagen serveras 4-20 december, fredag och lördag kl 18.00/18.30, söndag kl 15.00/15.30. Övriga datum finns bokningsbara för sällskap om minst 30 personer vid förfrågan.

Meny

Grevinnans juldelikatesser med slottets egentillverkade sillar, Savolaxar, ägg med Kalixlöjrom och lagrad prästost

Gräddvispad hummersoppa smaksatt med calvados, serveras med örtbakad piggvarsfilé och juläpple- och körvelsallad

Kryddstekt ankbröst från Berchshills gård, serveras med potatispuré smaksatt med varmrökt bacon från Hamragård, portvinskokt rödkål samt rödvinssås smaksatt med glögg

Slottets utvalda svenska dessertostar, serveras med kryddig fruktkompott samt fikonbröd

Julens söta delikatesser inspirerade av slottets brittiska traditioner – Cranachan, chokladpastej med hjortron, fudge, pepparkakstårta, inkokta körsbär och julgodis

Priser

Femrätters julmeny inklusive glögg 895 kronor
Barn 1-14 år 495 kronor (barn 0-1 år är välkomna vid ett annat tillfälle)

Bokning

Julmiddagen bokas online via biljettlänken. I matsalen tar vi max 50 personer för att kunna hålla bra avstånd mellan sällskapen. Är ni ett sällskap på 10-20 personer finns även möjlighet att sitta i ett eget rum, Tjänstefolkets matsal. Detta bokar du direkt på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se.

 

Hitta hit