Jul i byn

Tjolöholms Slott, Kungsbacka

Upplev Tjolöholm som om det vore runt sekelskiftet 1900! Lyssna på julens sånger blandat med historier från förr i Slottskyrkan och njut av en julmiddag i den ombonade Storstugan. Det blir en kväll med värme, mat, musik och allt som hör julen till på Tjolöholm.

Julkonsert

Efter förra årets succé är Tjolöholms egen julkonsert tillbaka. Slottskyrkan är vackert upplyst av levande ljus och du får uppleva julen tillsammans med några av de som bodde i byn under tidigt 1900-tal, då konserten blandar älskade julsånger med berättelser om livet och jultraditioner på Tjolöholm.

I rollerna ser du Mia Stegmar och Sara Ljunggren. Konserten är ca 75 minuter lång.

Middag

Kvällen fortsätter i den nationalromantiska Storstugan strax bredvid slottskyrkan. Här har godsets arbetare firat jul i nära hundra år och det syns tydligt att denna svenska idyll är utformad i enlighet med Karin och Carl Larssons heminredningsideal. Varje detalj är noga utvald och utformad med stor hantverksskicklighet.

Den öppna spisen sprakar hemtrevligt och det doftar av enbär, kanel och nejlika.

Efter värmande glögg blir du serverad en tre rätters meny inspirerad av julens goda smaker och tillagad på råvaror från traktens gårdar.

Hitta hit