Memory Wax - Shapes

Kungsbacka Teater, Kungsbacka

2019 fick förställningen Shapes stående ovationer. Hösten 2021 är den ute på turné igen!

Shapes är ett mångfacetterat verk som utforskar förhållandet mellan form och innehåll för att identifiera mönster, skapa relationer och finna mening. Shapes handlar om livets kalejdoskopiska förändringar, om ögonblicken som byter skepnad och transformeras mellan människans behov av att tillhöra och längtan efter att vara fri.

Shapes är en samproduktion mellan danskompaniet Memory Wax och det kubanska Danza Teatro Retazos och framförs av sex kubanska dansare i ett möte mellan kulturer i den moderna dansens suggestiva rum. Föreställningen hyllar mötet människor emellan som en unik och värdefull händelse.

2019 ingick Shapes i Memory Wax femtonårsjubileum. Danskompaniet har sin bas i Malmö och är känt för sitt avskalade poetiska rörelsespråk. De turnerar och är verksamma både i Sverige och internationellt med föreställningar och andra samarbeten för både barn och vuxna.

Memory Wax har ett flertal gånger samarbetat med Danza Teatro  som har sin bas på Havanna i Kuba. Kompaniet har funnits sedan 1987 och förutom att ha en utbredd verksamhet på Kuba och Latinamerika så turnerar även de internationellt.

Utifrån de två kompaniernas skiftande erfarenheter och olika geografiska perspektiv har de mötts i dansens globala språk för att granska gemensamma teman om tillvarons förvandling, gemenskapens solidaritet och individens strävan efter självständighet. Shapes hyllar människans motsägelsefullhet, erfarenhetens rika uttryck och framtidens outforskade möjligheter.

Sagt om Shapes:

”tar till vara såväl den kraftfulla dynamiken hos de samspelta kubanska dansarna som den subtila precisionen i inslagen av mim och förstulen slapstickkomik. Ett okomplicerat och lättillgängligt dansverk med potential att tilltala de flesta, utan att för den skull ge avkall på integriteten och ärligheten.” /Sydsvenskan   

Föreställningen är på turné med Dansnät Sverige hösten 2021.                                                                                  

Credits

Dansare: Alina Ramirez, Moro, Ernesto Leon Leyva, Katy Arias Rodriguez, Sheila San Martin Morejon, Danys Brian Barreras Gonzales, Arian Gonzales Fuentes.

Koreografi: Miguel Azcue

Rörelsekonsult: Johanna Jonasson

Dramaturg: Isabel Bustos

Ljusdesign: Stefan Bollinger

Tekniker på turné: Stefan Bollinger och Imre Zsibrik

Produktion: Emily Wilson och Åsa Maria Hellman

Musik: Nils Frahm, Auntie Flo, René Aubry, Kimmo Pohjonen, Samuli Kosminen och Kronos Quartet.

Arrangör

Rum för Dans

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Hitta hit