Jul i byn på Tjolöholm - Konsert och julbord

Tjolöholms Slott, Kungsbacka

Efter succén 2019 är nu Tjolöholms egen julkonsert tillbaka. I slottskyrkan, vackert upplyst av levande ljus, får du uppleva julen tillsammans med några av de som bodde i byn under tidigt 1900-tal. Konserten blandar älskade julsånger med berättelser om livet och jultraditioner på Tjolöholm.

I rollerna ser du Mia Stegmar och Sara Ljunggren och regissör är Martin Östh.

JULBORD I STORSTUGAN
Kvällen fortsätter i den nationalromantiska Storstugan strax bredvid slottskyrkan. Här har godsets arbetare firat jul i nära hundra år och det syns tydligt att denna svenska idyll är utformad i enlighet med Karin och Carl Larssons heminredningsideal. Varje detalj är noga utvald och utformad med stor hantverksskicklighet. Den öppna spisen sprakar hemtrevligt och det doftar av enbär, kanel och nejlika. Här serveras ett julbord tillagat på råvaror från traktens gårdar, med allt det goda som hör julen till.

På julbordet finner du egentillverkade sillar, lax, julskinka, Fjäråssallad med grönkål, halländska korvar, julköttbullar, prinskorv, ostar från Kvibille och mycket annat. Föredrar du vegetarisk mat finns det på julbordet också falsksill på portobello, ägg med pumpafärskost och tångkaviar, senapsgriljerad blomkål, kantarellfrestelse och sallader. Naturligtvis finns även julens sötsaker på julbordet – apelsinris med hallonsås, pepparkakstårta smaksatt med glögg, fruktsallad och julgodis.

TIDER OCH PRISER
Jul i byn: lördag och söndag 4-19 december, konsert kl 16, julbord ca kl 17, 745 kr, barn 2-16 år 325 kr.

Endast julbord: torsdag och fredag 2-17 december kl 18, 525 kr, barn 2-16 år 250 kr.

BO I ALLMOGEBYN
Strax bredvid Storstugan ligger Allmogebyn, där godsets arbetare bodde. Idag är husen återställda till det ursprungliga skicket men med alla moderna bekvämligheter. Här bor du i kulturhistorisk miljö med kakelugn och himmelssäng i sovrummet, och vedspis i köket.

Som julbordgäst erbjuder vi dig 10 % rabatt på våra boendepriser (prisexempel i samband med julmiddag 1 980 kr för en stuga, inkluderat två personer). Du kan även boka den exklusiva Grindstugan med öppen spis, William Morris-inspirerat sovrum och badkar. Du hittar rabattkoden på biljetten och bokar ditt boende online (Grindstugan bokas på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se). Läs mer om Tjolöholms boende här.

Låt julefriden komma nära dig. Varmt välkommen!

Hitta hit