PREMIÄR: Twisted Feet - 5 Degrees

Kungsbacka Teater, Kungsbacka

Danskompaniet Twisted Feet är äntligen tillbaka på Kungsbacka Teater. Med kraftfulla dansnummer och övertygelsen att sprida ett viktigt budskap tar de sig an den stora utmaningen – att förändra vår framtid.  

5 Degrees är en fartfylld show om att ta ett steg i riktning för en hållbar framtid – allt förpackat i den speciella form av street-baserad scenkonst som Twisted Feet gjort sig kända för. En konstnärlig profil med en igenkännbar fusion mellan det teatraliska scenspråket och streetdansens medryckande visuella kraft. Du kan förvänta dig hänsynslös intensitet och skärpa tillsammans med ett viktigt budskap om klimatförändringarna och vår framtid på jorden. Kom och upplev medryckande scenkonst med kraft att förändra!  

I Twisted Feets föreställning 5 Degrees är mänskligheten på väg mot sin undergång. Klimathotet har besannats och det ångar av gaser och blossar rök. Det är nu jorden skälver under människans framfart. I denna dystopiska värld får vi frossa i Twisted Feets danstalang. Med mäktiga dansnummer bjuds publiken på en oförglömlig kväll som behandlar en av vår tids mest brännande angelägenhet – klimatfrågan. Föreställning kombinerar kultur och forskning med den senaste tekniken. Tillsammans med projektioner och ljuseffekter förkroppsligar dansarna framtiden med sorg och hoppfullhet.  

OM TWISTED FEET  

Twisted Feet är ett Göteborgsbaserat danskompani som grundades 2003 med basen i streetdancekulturen. Gruppen driver en framgångsrik dansskola och har producerat en lång rad scenproduktioner. Bland dessa kan nämnas den hyllade ”Wall Street” på GöteborgsOperan som den första streetdansproduktionen någonsin på en svensk operascen. De driver därutöver projektet Community X som skapat ett nätverk i form av dansfestivaler i västra Sverige samt Arvsfondsprojektet ‘Passion for climate’ med syfte att engagera unga i klimatfrågan. 

MEDVERKANDE

Dansare: Ashaa Zaki, Tevin Redvall, Jenni Louwen, Sean Gee, Claudia Svensson, Samuel Boqvist, Saga Strömqvist & Philip Hansson 

Regi : Denny Hulten, Nina Kollbrunner & Zerjon Abebe 

Manus: Twisted Feet & Christofer Bocker 

Huvudkoreograf: Zerjon Abebe, Denny Hulten, Nina Kollbrunner, Marco Wihlborg 

Assisterande koreograf: Mia Hellberg, Marcel Gomes, Mona Namer, Jack Wang, Johnny Nguyen 

Ljusdesigner: Carl Johan “Lalle” Norrhamn 

Scenograf: Torulf Wetterot 

Teknik scenograf: Johnny Karhinen 

Kostymör: Majli Af Ekenstam 

Kostymassistent: Stina Bojling, Nina Kollbrunner 

Animation & Video : Daniel Hägglund, Tony Hulten & Marcel Gomes 

Musikproduktion: Denny Hulten 

Musikedit: Denny Hulten, Zerjon Abebe 

Foto: Johnny Kääpä 

SPELTID

70 minuter, ingen paus

ARRANGÖR

Kungsbacka Teater & Rum för Dans

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Hitta hit