PREMIÄR: Twisted Feet - 5 Degrees

Kungsbacka Teater, Kungsbacka

Streetkompaniet Twisted Feet är äntligen tillbaka på Kungsbacka Teater. Med kraftfulla dansnummer och övertygelsen att sprida ett viktigt budskap tar de sig an den stora utmaningen – att förändra vår framtid.

5 Degrees är en fartfylld show om att ta ett steg i riktning för en hållbar framtid – allt förpackat i den speciella form av street-baserad scenkonst som Twisted Feet gjort sig kända för. En konstnärlig profil med en igenkännbar fusion mellan det teatraliska scenspråket och streetdansens medryckande visuella kraft. Du kan förvänta dig hänsynslös intensitet och skärpa tillsammans med ett viktigt budskap om klimatförändringarna och vår framtid på jorden. Kom och upplev urban scenkonst med kraft att förändra!

I Twisted Feets föreställning 5 Degrees är mänskligheten på väg mot sin undergång. Klimathotet har besannats och det ångar av gaser och blossar rök. Det är nu jorden skälver under människans framfart. I denna dystopiska värld får vi frossa i Twisted Feets danstalang. Med mäktiga dansnummer bjuds publiken på en oförglömlig kväll som behandlar en av vår tids mest brännande angelägenhet – klimatfrågan. Föreställning kombinerar kultur och forskning med den senaste tekniken. Tillsammans med projektioner och ljuseffekter förkroppsligar dansarna framtiden med sorg och hoppfullhet.

OM TWISTED FEET

Twisted Feet är ett Göteborgsbaserat streetdanskompani som grundades 2003. Gruppen driver en framgångsrik dansskola och har producerat en lång rad scenproduktioner. Bland dessa kan nämnas den hyllade ”Wall Street” på GöteborgsOperan som den första streetdansproduktionen någonsin på en svensk operascen. De driver därutöver projektet Community X som skapat ett nätverk i form av dansfestivaler i västra Sverige.

MEDVERKANDE

Koreografi, koncept: Twisted Feet
Dansare: Denny Hulten, Tevin Redvall, Sean Ge, Samuel Boquist, Jenni Louwen, Ashaa Zaki Southerland, Claudia Svensson, Philip Hansson
Ljus: Carljohan ”Lalle” Norrhamn
Teknisk koordinering: Denny Hultén
Projektledare: Denny Hulten / Twisted Feet
Foto: Johnny Kääpä

SPELTID

70 minuter, ingen paus

ARRANGÖR

Kungsbacka Teater & Rum för Dans

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Hitta hit