Akram Khan - Chotto Xenos

Kungsbacka Teater, Kungsbacka

Världsberömda Akram Khan Company är åter på turné i Sverige med en dansföreställning. Den här gången med Chotto Xenos – ett fantasifullt mästerverk som riktar sig till såväl unga som vuxna. Nu med handlingen förlagd mitt i första världskrigets leriga skyttegravar. Hur börjar krig? Och på vilket sätt slutar det? Det beror på vem som berättar historien. 

Chotto Xenos är en fängslande dansproduktion som tar publiken tillbaka i tiden och utforskar de bortglömda historierna om kolonialsoldaters liv och öden under första världskriget – en tyst och rörande hyllning till de 100 000-tals soldater som omkom och aldrig återvände hem.  


Historien gestaltas av en fantastisk dansare som med tydlig och lättolkad koreografi bemästrar detta tunga tema med lätthet och humor. I en kuliss bestående av rörliga projektioner interagerar dansaren med de tredimensionella bilderna och skapar en stark, poetisk och visuell dansföreställning.  

Om Akram Khan Company

Akram Khan Company har under drygt tjugo år tagit platsen som ett av världens främsta danskompanier. Dansspråket har sina rötter i indisk kathak och samtida dans men präglas alltid av ett tydligt berättande i konstnärliga och kommersiella succéer. I samarbete med regissören Sue Buckmaster tar sig kompaniet nu an kolonialsoldaternas bistra drabbningar.

Medverkande dansare

Joshua Jasper Narvaez,

Miguel Altunaga Verdecia eller Nicolas Ricchini

Arrangör

Rum för Dans

Boka

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud

Hitta hit