Leka är lag - FYREN

Kulturhuset Fyren, Kungsbacka

Bim och Loppan leker som vanligt när Loppans läskiga domarmoster Kipp dyker upp från ingenstans. Den gigantiska bok som bara står precis där Bim och Loppan leker verkar höra ihop med henne? Det hävdar i alla fall Loppan, som kan läsa lite. Och enligt Loppan står det ”LAGEN” på boken. Det är sånt som moster Kipp jobbar med och håller koll på: Att vuxna håller sig till lagen!

Genom ”Leka är lag” följer vi Bims och Loppans allvarliga, knasiga och filosofiska resonemang och utforskande kring vad barns rättigheter kan vara. De associerar, fantiserar, brister ut i sång, skrämmer varandra, utmanar varandra, busar, blir ledsna, glada, upprymda, rädda, och de dansar. Hur kan man få sin förälder att lyssna? För tydligen har barn rätt att bli lyssnade på. Kan man kanske binda fast dem så de sitter still? Hur skulle det gå att vara barn om man inte fick leka? Och hur skulle man egentligen kunna få vara med att leka om man aldrig hade fått något namn? Då kunde ju ingen ropa på en?!

”Leka är lag”, är baserad på barns associationer, resonemang och tankar om att Barnkonventionen blivit lag i Sverige. Genom Bims och Loppans tokigheter och klokheter speglas barns tankar och idéer om deras rättigheter, både om de som faktiskt finns – och några till: som rätten att få äta glass och godis varje dag. Att fylla år! Eller att få lägga sig när man vill!

Familjeföreställning från 4 år

Speltid

35 minuter

Arrangör

Kungsbacka Teater

Boka

Mer från Kulturhuset Fyren

Utbud

Hitta hit