Evenemang

Sommarteater - Hundraåringen

En del av: Tjolöholms Slott

Först kom boken. Sedan filmen. Nu är det dags för teaterversionen! ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” blir i sommar en sprängfylld komedi med Claes Malmberg i alla roller. 

Skrattfest med Claes Malmberg

Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem där man nu förbereder firandet av hans stora hundraårsdag. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret och försvinner – in i ett sanslöst spännande äventyr bland stulna pengar, kriminella mc-gäng, korkade poliser och ett knippe nyfunna vänner.

En rafflande och galen kriminalhistoria som inte bara leder oss genom hela Sverige, utan även ut i världen och genom ett helt sekel. För Allans långa liv är nämligen fyllt av häpnadsväckande ögonblick och historiska snedsteg. Han åt med Franco, drack med Truman, liftade med Churchill och dansade med Stalin. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara, och nu är han lös igen.

Just det – han råkar visst uppfinna atombomben också, bara så ni är beredda på det!

Föreställningen är baserad på Jonas Jonassons succéroman med samma namn, som hyllades världen över när den släpptes 2009 och som sedan dess lästs av miljoner läsare. 2013 filmatiserades boken, som blev en lika stor succé – nu är det dags för teaterversionen. En sprängfylld enmanskomedi fylld av skratt, spänning och en och annan explosion!

Om föreställningen

Speldatum: Premiär torsdag 30 juni kl 19.00. Föreställningen spelas sedan till och med 7 augusti, fredagar kl 19.00, lördagar kl 16.00 och kl 19.00 samt söndagar kl 16.00.

Medverkande: Claes Malmberg

Dramatisering och regi: Niklas Holtne

Detta evenemang kräver giltigt vaccinationsbevis samt legitimation – läs mer vid biljettköp.

Evenemanget pågår till den den 7 aug

Kontaktinformation


43974 Fjärås
Telefon: 0300-404600

E-post: info@tjoloholm.se
Hemsida: https://www.tjoloholm.se/ak...

Hitta hit

Sociala medier


Twitter