Evenemang

Onsalarundan 2022

Prisexempel

450 kr
Pris: 450 kr som inkluderar frukost, lunch och smakprov.
Visa alla priser

För fjärde året i rad så blir det en smak- och upplevelseresa i natursköna Onsala. Du möter   eldsjälarna bakom företagen som berättar om sina företag och hantverk och det blir smakprov, frukost och lunch blandat med konst, hantverk och naturupplevelser.   

Cykelturen har sex stopp och är 18 km lång och går både längs Kattegattleden och på småvägar inne på Onsalalandet. Du cyklar fram i behagligt tempo i egen takt och känner doften från Kungsbackafjorden och blommande ängar.
Upptäck nya pärlor!

Första stoppet blir hos Sjömagasinets Saluhall. Här får ni information, karta, en god frukost och lite tips inför dagens cykeltur. Det finns många fina platser längs vägen, kanske lockar ett dopp i havet eller stanna och ta ett kort någonstans, som minne från dagen.   

Sjömagasinets Saluhall är ett utflyktsmål i hjärtat av Onsala för alla med intresse för god mat. Vi erbjuder ett brett utbud av handplockade råvaror och färdiglagad mat av egen tillverkning. Vi hängmörar kött från svenska gårdar, erbjuder egna såser därtill såväl som chark från hela världen, färska grönsaker, lagrade ostar, fisk & skaldjur av högsta kvalitet. Särskilt stolta är vi över vår hummersoppa, Marcus blodpudding och det hängmörade köttet ur vitrinen mitt i saluhallen. Återkommande event hos oss är grill med avsmakning, vin- och ostprovning samt hela tiden lansering av primörer efter årstidernas skiftningar. Vi hjälper också gärna till med catering såsom dop, konfirmation, student eller andra av livets festliga tillfällen.
Här startar Onsalarundan och dagen med en god frukost.

Adress: Karsegårdsvägen 2 C / Telefon: 0300 – 610 00 / www.info@sjomagasinet.se

Välkommen till H2O Hantverk Onsala! Vi är ett hantverkskollektiv som delar utställning och försäljning i gemensam butik i Onsala sedan flera år. Vi är stolta över at t ha samlat så många fina och lokala producenter i vår butik och med ett stort varierat utbud - allt från hantverk av olika slag till kläder och godsaker.
”Månadens konstnär” har konstutställning varje månad i vårt galleri. Vi har även fotokonst och unika tavlor som pryder väggarna samt handgjorda kort. 
Hos oss finner du något för alla tillfällen - det kan vara till dig själv, hemmet eller när du ska ge bort en fin present.
Vi bjuder på ost, kex och lokalt producerad marmelad.

Adress: Gottskärsvägen 28 / Telefon: 0736 - 493199 / www.facebook.com/hantverkh2oonsala


 

åh! Betong & återbruksdesign är beläget i en inspirerande och avkopplande trädgårdsmiljö med glimtar av Onsalafjorden i bakgrunden. Här arrangeras det olika former av workshops och events, året runt. Den stora trädgården är en inspirationskälla fylld av betongalster och växthuset ett harmoniskt rum där man gärna slår sig ner och umgås med vänner. I skaparverkstan finns allt man behöver för att gjuta både enkla och mer avancerade alster.

åh! = Åsa Holmén välkomnar er med ett glas rabarberdryck och rabarberkaka som ni tar med på rundvandringen i trädgård, växthus och skaparverkstad. Här får ni massor av inspiration till vad man kan skapa med betong. Åsa berättar mer om olika workshops, allt från "Bubbel, babbel & betong" till mer avancerade kurser. Alla får en liten present som man har nytta av här på västkusten.

Adress: Sturevägen 8 / Telefon: 0703 – 986088 / www.ahbetong.se

Skafferiet Gottskär är ett familjedrivet café som förutom hembakat fika också serverar tapas, lokal öl och goda viner. Här finns Onsalas Infopoint - ett litet minituristbyrå med mycket information och tips om vad man kan göra runt om i Kungsbacka kommun. Caféet är också en samlingspunkt för alla som ska ut till Nidingen.
Missa inte konstutställningen som hänger på väggarna när ni kommer till caféet. Det är en ny konstnär som ställer ut varje månad.
Det bjuds på bubbel och tilltugg.   

Adress: Gottskärsvägen 176 E / Telefon: 0300 – 570760 / www.facebook.com/skafferietgottskar

Style By Mariedals är det nya namnet på Mariedals Lanthandel som numera drivs av Eva Lindegren och Mikael Rundqvist med familj. I butiken hittar du inredningsprylar, gå bort presenter, Annie Sloan chalk paint, konstnärsmaterial och konst.
Style By Mariedals är inte bara en butik, det finns även en verkstad längst in i lokalen där du får göra dina egna konsttryck och lära känna den gamla boktryckartekniken som också kallas letterpress. Med inspiration av trästilar, klicheér (bilder), gamla maskiner, färg och kreativitet får du prova på att trycka dina egna alster. En annorlunda och rolig upplevelse som inte kräver några förkunskaper.
Vi bjuder på glass och hoppas på solsken! 

Adress: Råövägen 4 / Telefon: 0761-877742 / www.stylebymariedals.se

Gräppås Golfklubb och Gräppås Gårdscafé är beläget i naturskön miljö med vacker ekskog. Golfbanan har 27 hål. Här kan du ta lektioner hos våra tränare eller träna själv på egen hand. Vår 9-hålsbana har Pay & Play-status som innebär att du kan spela den utan att vara medlem i någon golfklubb. I vår reception får du hjälp och ytterligare information.

Gräppås Gårdscafé har öppet alla dagar i veckan. Här bjuds det på en god fisksoppa till lunch och kaffe och kaka.

Adress: Gräppås Golfbaneväg 60 / Telefon: 0300 – 28710/28555 / www.grappasgk.se


Detta är sista stoppet på Onsalarundan och efter en lång lunch, kanske några slag golf, så ser du på kartan en rekommenderad cykelväg tillbaka till start via Onsala kyrka. 

21maj 10:00 - 16:00
21aug 10:00 - 16:00
Evenemanget pågår till den den 21 aug

Kontaktinformation

Gottskärsvägen 176 E
Onsala
Kontaktperson: Marie Cervin
Telefon: 0300-570760
Telefon: 0704-700771

Arrangör: Skafferiet Gottskär AB

E-post: marie.cervin@parvel.nu

Hitta hit

Prisinformation

Pris: 450 kr som inkluderar frukost, lunch och smakprov.

Köp biljett hos Skafferiet Gottskär, Gottskärsvägen 176 E eller sänd ett mejl till marie@parvel.nu med följande information:

Namn, e-post, telefonnummer, eventuell allergi samt datum och önskad starttid. Swisha till Skafferiet Gottskär: 123 039 2407. 
Du får en bekräftelse när inbetalningen är gjord.

Avbeställningsregler och viktig information:

Bokad och köpt biljett återbetalas fram till 7 dagar före cykelrundan. Biljetten är inte personlig utan kan överlåtas.

Om cykelrundan blir inställd eller flyttad så får man som biljettköpare information om återbetalning eller förslag på nytt datum via mejl. Som biljettköpare har du alltid rätt att välja återbetalning.

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Fakta och boka biljett

 

Datum: välj mellan 21 maj och 21 augusti

Start kl. 10.00

Start kl. 11.00

Maxantal per grupp är cirka 20 personer

 

Start: Sjömagasinets Saluhall, Karsegårdsvägen 2 C    

Uppskattad tid för hela cykelturen: 5 – 6 timmar cykeltur i lugn takt

Pris: 450 kr som inkluderar frukost, lunch och smakprov.

 


Boka biljett:  köp hos Skafferiet Gottskär, Gottskärsvägen 176 E eller sänd ett mejl till:  marie@parvel.nu

Frågor eller funderingar: ring gärna 0704700771

 

Allergier? Det behöver vi veta, så informera vid bokning så finner vi ett alternativ.  


Parkering av bil: om du kommer med bil så rekommenderas att parkera uppe vid Onsala kyrka eller pendelparkeringen mitt emot kyrkan.

Kollektivtrafik med buss 731 från Kungsbacka – hållplats Karsegården.

 

Avbeställningsregler och viktig information:

Bokad och köpt biljett återbetalas fram till 7 dagar före cykelrundan. Biljetten är inte personlig utan kan överlåtas.

Om cykelrundan blir inställd eller flyttad så får man som biljettköpare information om återbetalning eller förslag på nytt datum via mejl. Som biljettköpare har du alltid rätt att välja återbetalning.

Vi jobbar i nära samarbete med såväl lokala som regionala myndigheter och följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer.

Vägbeskrivning

Start:

Från Kungsbacka
Cykla förbi Onsala kyrka och cykla runt 400 meter.
Sjömagasinets Saluhall på vänster sida.

Faciliteter

  • Café
  • Golf
  • Restaurang med fullständiga rättigheter