Evenemang

Välkommen att söka till Kungsbacka konsthalls jurybedömda Vintersalong

Kungsbacka konsthall har glädjen att bjuda in till en jurybedömd salong för konstnärer, etablerade som icke-etablerade, med anknytning till Kungsbacka.

Med vintersalongen vill konsthallen visa upp den kreativa kraften hos er som på något sätt präglats av Kungsbacka. En är född här. En har vuxit upp här. En har flyttat hit eller verkar här.

Vi ser fram emot en spännande utställning med varierade uttryck där alla tekniker är välkomna.

Utställningen visas 19/11 2022-15/1 2023.

Ansökan är öppen den 5 september till och med den 3 oktober

Du ansöker digitalt från 5 september via vår e-tjänst.

Ansökan

Vem får ansöka?

Ansökan är öppen för konstnärer, etablerade som icke-etablerade över 18 år som har anknytning till Kungsbacka kommun. Du kan vara född, bosatt eller uppvuxen i Kungsbacka kommun eller ha annan anknytning till Kungsbacka som du motiverar i din ansökan.

Hur ansöker jag?

Du ansöker digitalt 5 september-3 oktober via vår e-tjänst.

Ansökan öppnar 5 september.

Vilka verk kan jag ansöka med?

Du kan ansöka med max 3 verk.

Konstverken du ansöker med får inte vara mer än tre år gamla. De får inte ha visats i Kungsbacka tidigare. Verken kan ha valfri teknik och storlek. De ska vara montageklara med eventuella upphängningsinfästningar på plats.

När och hur får jag reda på om mina verk antagits?

Om ett eller flera av dina verk antagits får du ett meddelande per e-post under vecka 43, 2022.

Vad kostar det att delta?

Att ansöka och delta kostar ingenting. Om du blir antagen står du själv för leverans av verk och för emballering/transport/försäkring till och från Kungsbacka Konsthall. Ingen utställningsersättning utgår.

Hur väljs verken till vintersalongen ut?

En opartisk jury tittar på alla inkomna ansökningar som är anonymiserade. Juryn väljer ut konstverk som tillsammans bildar en bra utställning. Ett eller flera av dina verk kan antas. Juryns beslut kan inte överklagas.

Jurymedlemmar

Håkan Wettre

Tidigare redaktör för konsttidskriften Paletten, intendent vid Göteborgs konstmuseum, utställningsmakare, reseledare, föredragshållare och författare till böcker om Tore Ahnoff, Joe Hedlund, änglar i konsten, det Blå och om Tiden och konsten.

Kerstin Dahl Norén

Kerstin Dahl Norén är en välrenommerad konstnär och stenskulptör. Hon har skapat verk för offentlig gestaltning, men även för privata företag, utställningar och samlare. Utbildning: Gerlesborgsskolan, Bohuslän, Konstfack, Stockholm
Representerad (urval): Borås konstmuseum, Västra Götalandsregionen med flera.

Vad händer med min ansökan efter jurybedömning?

Om ditt/dina verk antas till utställningen har konsthallen tillstånd att beskära bilder samt publicera dem för marknadsföring på kommunens webplatser, Facebook och andra digitala medier.

Om jag blir antagen

Vad ska jag göra om jag blir antagen?

Antas du till utställningen ska ditt/dina verk lämnas in till Kungsbacka konsthall onsdag den 9/11 kl 13-18, samt torsdag den 10/11 kl 15-19 där du får en kvittens på att de tagits emot. Alla verk ska vara kompletta för hängning. Detaljerad info ges i antagningsbeskedet.

Vid direktbud ber vi dig att meddela konsthallen när ditt verk beräknas anlända och uppmärksamma våra öppettider. Paketet ska vara tydligt märkt med ditt namn och Vintersalong 2022. Om ditt/dina verk skickas med ett transportbolag där du själv inte kan delta vid mottagandet, mejla: kulturochfritid.vintersalong@kungsbacka.se. Du ansvarar själv för försäkring och avsyning av verket/-en. Ta reda på villkoren som gäller för ditt transportbolag. Sista mottagningsdatum för sända verk är fredag 11 november 2022 innan kl 16.

Vernissage är lördag den november kl 11-15 med invigning kl 12.

Är konstverken försäkrade under utställningen?

Ja, alla verk är försäkrade av Kungsbacka konsthall från det att utställaren fått en kvittens på att verket tagits emot och till dess att verket kvitterats ut till och med den 16 januari 2023. Utställaren anger försäkringsvärde vid inlämning av verk.

Har konsthallen försäljning av utställda verk?

Nej, konsthallen säljer inte verk.

Inga konstverk får avlägsnas från utställningen innan den 16:e januari 2023. Konsthallen tar inte ansvar för sålda verk efter den 16:e januari 2023.

Efter utställningen

Hämtning av utställda verk

Verken ska hämtas i konsthallen under måndagen den 16/1 2023  kl 11-18. Verken lämnas ut mot uppvisande av personlig kvittens som anger namn på konstnär och verk. Angående frågor om eventuell returtransport, mejla: kulturochfritid.vintersalong@kungsbacka.se

Evenemanget pågår till den den 3 okt

Kontaktinformation

Borgmästaregatan 6
kungsbacka
Telefon: 0300-834595

Arrangör: Kungsbacka Konsthall

E-post: konsthallen@kungsbacka.se
Hemsida: www.kungsbackakonsthall.se

Hitta hit