Evenemang

Svenska kammarkören

Musik, magi och mystik är teman när Svenska Kammarkören turnerar hösten 2022. Publiken bjuds på ett spännande utbud av stilar och känslor med bredd från renässansens polyfoni till 2000-talets tolvtonsmusik och vidare. Brahms oemotståndliga romantik ställs emot Cowies spännande, experimentella Lyre Bird Motet, och pianomusik i form av Debussys glittrande impressionism bryter av tillsammans med Taubes intimt komponerade bilder. Programmet avslutas med Esenwaldz vackra och suggestiva "Vineta" där en förlorad, förtrollad stad ur havens djup målas fram med hjälp av sång och slagverk.

Låt er svepas med av musikens magiska kraft, en afton i mystikens tecken.

Om Svenska Kammarkören 2022

Svenska Kammarkören, grundad 1997 och hemmahörande i Göteborg, är mångfaldigt prisbelönt för sin starka och dynamiska kommunikation. Körens repertoar spänner från renässansen till den allra nyaste musiken och dess mål är att presentera körmusik på hög nivå för en bred publik både nationellt och internationellt. Svenska Kammarkören, under ledning av dirigent Simon Kim Phipps, utmärker sig genom sina välkomponerade och spännande program. Genom åren har Svenska Kammarkören spelat in många CD-skivor, senast 2019, “The Lark Ascending”, för engelska skivbolaget Chandos. Kören kan också höras ofta i radio.

Om Simon Kim Phipps 2022

Simon Kim Phipps är Svenska Kammarkörens grundare och dirigent. Född i London har han sina rötter i den engelska körtraditionen. Hans inledde emellertid sin karriär i Göteborg som dirigent vid Stora Teatern och har sedan dess varit verksam vid operahus både i Tyskland och England. Utöver engagemanget i Svenska Kammarkören har Simon Kim Phipps idag uppdrag runt om i Sverige, däribland som ledare för VÄGUS, Västra Götalands Ungdomssymfoniorkester och som konstnärlig ledare för sommaroperanoperan på Läckö Slott.

Läs mer om kören.

Längd

ca 2 timmar ink paus

Arrangör

Kungsbacka Teater

16okt 18:00 Kungsbacka Teater

Kontaktinformation

Gymnasiegatan 42

Telefon: 0300-834595

E-post: kungsbackateater@kungsbacka.se

Hitta hit

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud