Evenemang

Miljöfilmserie: Vändpunkten - att leva med, inte av naturen

Kungsbacka kommun arrangerar en filmserie i samarbete med ABF och flera ideella föreningar för att bidra till den omställning som krävs i tider av klimatkris och internationell oro.

Biljetterna kostar 50 kronor.

Filmprogram

12 oktober klockan 18

Imorgon

Klimatet är i förändring. Men istället för att visa undergångs-profetior, fokuserar denna dokumentär på människorna från hela världen som kommer med lösningar, förslag och åtgärder.

19 oktober klockan 18

Om skogen

De flesta är medvetna om att Amazonas och Borneos regnskogar skövlas, men att nästan alla av Sveriges naturskogar försvunnit känner få till. Idag återstår en mindre del av Sveriges ursprungliga skogslandskap, resten av skogen är ersatt av uppodlade skogsplantager, som sås och skördas på samma sätt som bondens åker. Trots att svenskt skogsbruk ofta framställer sig som både hänsynsfullt och ansvarstagande, så fortsätter skövlingen av de sista resterna av våra naturliga skogsekosystem.

26 oktober klockan 18

River

En filmisk reflektion över hur floder har format komplexa landskap och människans liv på planeten. RIVER tar med sin publik på en resa genom tid och rum och visar enastående filmmaterial med hisnande perspektiv som aldrig tidigare skådats. Filmen hedrar flodernas vildhet men uppmärksammar också deras sårbarhet.

I samarbete med

ABF, Kungsbacka Tillsammansodling, Kungsbacka Trädgårdsvänner - köksträdgårdsgruppen, Naturskyddsföreningen Kungsbacka, Kungsbacka Båtsällskap, Kungsbacka fotoklubb och Kungsbacka FN-förening.

Kontaktinformation

Biostaden Kungsbacka, Kungsmässan
Kungsbacka
Telefon: 0300-834000

E-post: kungsbacka@svenskabio.se
Hemsida: https://www.filmstaden.se/b...

Hitta hit