Evenemang

En vecka fri från våld

En vecka fri från våld är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns och killars våld. I Halland anordnas En vecka fri från våld av länets kommuner i samverkan med kvinnojourer, tjej- och ungdomsjourer, Länsstyrelsen och Region Halland

Du som bor i Kungsbacka har under vecka 47 möjlighet att ta del av utställningar, föreläsningar och föredrag på temat. Välkommen till kulturhuset Fyren, allt är gratis och ingen föranmälan krävs.

Veckans program

20/11-10/12 Utställning av Kungsbacka Zontaklubb

Utställning med träfigurer på biblioteket i kulturhuset Fyren för att symbolisera antalet kvinnor som bragts om livet av en nära anhörig.

21/11 kl 10-12 Utnyttjad, våldtagen och såld

Föreläsning av Paulina Bengtsson som i många år arbetat stödjande och förebyggande med personer som utsatts för sexualbrott. Paulina har själv erfarenhet av denna utsatthet, men har vänt det mörka coh vill nu förmedla hopp och ge verktyg för att möta utsatta.  

23/11 kl 17.45-19 Våld i nära relationer och heder

Föreläsning på Stadshuset med Maria Bogeblad, som under många år arbetat som resandeaktivist och politiker, med ett intresse för att arbeta mot patriarkala maktstrukturer. Maria tillhör resandefolket, en minoritetsgrupp hos romerna. Under sin föreläsning fokuserar hon på hedersrelaterat våld och olika etniska grupper. Observera att den här föreläsningen hålls på Stadshuset!

25/11 kl 12.45-13.15 Hur arbetar kommunen med våld i nära relationer?

Simon Wallengren är kriminolog och arbetar på Kungsbacka kommun som BRÅ-samordnare. Här berättar han hur kommunen arbetar med våld i nära relationer och heder genom att koppla det till veckans tidigare föreläsningar. 

25/11 Kulturhuset Fyren lyser i orange

Vi uppmärksammar Orange Day och lyser upp kulturhuset. Orange Day är en dag som är grundad av FN för att uppmuntra länder i hela världen att manifestera och uppmärksamma mäns våld mot kvinnor.  

26nov
27nov

Kontaktinformation

Borgmästaregatan 6
Kungsbacka
Kontaktperson: Simon Wallengren
Telefon: 0300-837828

E-post: simon.wallengren@kungsbacka.se

Hitta hit