Evenemang

BLUE - Turning Tide

Boka
Hav, himmel, drömmar och melankoli.

BLUE – Turning Tide tar oss med på en resa genom ett kroppsligt utforskande av färgen blå och dess symbolik. Blå är den mest omtyckta färgen i Europa, samtidigt är den ofta förknippad med sorg. Det är havets och himlens färg - två av jordens mest inflytelserika krafter. Färgens bredd öppnar upp ett gränslöst landskap för de två dansarna att navigera. Blå associationer och referenser smälter samman och skapar en oviss värld där allt är både möjligt och omöjligt.

BLUE - Turning Tide är den andra delen av trilogin PRISMA som tar utgångspunkt i färger.

Om Yellow Jacket Collektive

Yellow Jacket Collective grundades i början av 2021 av dansarna Rannhvi Mebius Jormin och Amélie Roch. Rannhvi är baserad i Stockholm/Göteborg och Amélie i Strasbourg, Frankrike. De två dansarna träffades under studierna vid Copenhagen Contemporary Dance School. År 2019 vann de, tillsammans i en trio, Koreografi Konkurrencen i Köpenhamn (en tävling för unga koreografer). Kort därefter föddes idén om ett gemensamt konstnärligt kollektiv. Duon arbetar just nu med en koreografiserie i tre delar på temat färger där gult, blått och rött är utgångspunkten för respektive stycke i trilogin.

Credits

  • Yellow Jacket Collective
  • Koreografi och dans: Rannhvi Mebius Jormin, Amélie Roch
  • Scenografi: Rannhvi Mebius Jormin, Amélie Roch
  • Kostym: Quentin Deana
  • Ljusdesign: Evelina Dembacke
  • Originalmusik: Jérémy Reynaud
  • Annan musik: Torus, Wynton Kelly, Eiffel 65, Yoshiaki Ochi, Lotus

Speltid

45 minuter utan paus.

 

Introduktion

En halvtimme innan föreställningen sker en introduktion för dig som vill veta lite mer om föreställning. En härlig skjuts in i salongen och kvällens upplevelse! 
Tid: 18:30-18:40 

Jazz med blå toner med Teresa Indebetou

I samband med kvällens föreställning bjuds det även på livemusik i foajén! Teresa Indebetou är en pianist, kompositör och poet uppvuxen i Kungsbacka, som frilansat i 25 år på såväl jazz- och musikalscener. 

Innan föreställningen,18:40-18:55, samt efter föreställningen bjuder hon på musik i foajén.

Eftersamtal 

Direkt efter föreställningen sker ett samtal foajén där Teaterbaren håller öppen. Här har du som publik möjlighet att ställa frågor till kompaniet/koreografen.  

Arrangör

Rum för Dans

14feb 19:00 Kungsbacka Teater

Kontaktinformation

Hitta hit

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud