Evenemang

Unruly Gang - Rule

Boka
Unruly Gang föreställning RULE berör, inspirerar och förmedlar en kraft och puls som ingen kommer att glömma.

Kingston, Jamaica, viadukten vid Spanish Town Road. Tisdagsnatten har hunnit övergå i soluppgång, men ännu dånar det ur högtalarna som står stackade på varandra. Volymen maxas ur festens massiva soundsystem och de svettdränkta kropparna tar åter sats för dans.

Dancehall må ha växt fram på Kingstons gator men idag är uttrycket inte bara outdoor partys, utan även en global rörelse.

Föreställningen RULE samlar dansare från hela världen för att dela sin kärlek till dancehall. Med inte mindre än åtta handplockade dansare presenteras dancehallscenens crème de la crème. Till ett medryckande soundtrack och med obeveklig attityd serverar Unruly gang en korsning mellan dancehall och afro, och med kompromisslös energi och råa moves möter vi tablåer av explosivt storslagen dans.

Låt kvällens vibe följa dig till gryningen.

Unruly Gang

Dansgruppen Unruly Gang grundades 2013 av Imenella Mohamed, Rut Roos och Nathalie Salomonsson. Det dröjde inte länge till de växte till ett danskollektiv med stor mångsidighet och starka individer. Tillsammans representerar de dansstilar som dancehall, hiphop, afro, samtida dans och vogue.

Unruly Gang ligger bakom några av Sveriges första scenproduktioner för dancehall och har spelat på bland annat Dansens hus och Kulturhuset Vällingby Stadsteater. 2019 åkte gruppen på en tremånaders turné med Riksteatern.

Credits

  • Koreografi: Rut Roos, Imenella Mohammed
  • Dans/koreografi: N’dathe ”Gato Waye” Sakhe (FRA), Grace Tala (FRA),  Amelis Nicoletti Riquelme (SWE), Younes Majri (SWE), Owen ”Upgrade” Reece (JAM), Tevin ”Killer Bean” Kadeem Shaw (JAM), Kevaughn Hutchinson (JAM), Sherlon ”Smood” Brooks (JAM)
  • Ljusdesign: Tobias Hallgren

 

Introduktion

En halvtimme innan föreställningen sker en introduktion för dig som vill veta lite mer om föreställning. En härlig skjuts in i salongen och kvällens upplevelse! 
Tid: 18:30-18:40 


Eftersamtal 

Direkt efter föreställningen sker ett samtal foajén där Teaterbaren håller öppen. Här har du som publik möjlighet att ställa frågor till kompaniet/koreografen.  

Speltid

55 minuter utan paus.

Arrangör

Rum för Dans

17feb 19:00 Kungsbacka Teater

Kontaktinformation

Hitta hit

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud