Evenemang

Jenny Larsson - Big Bang

Under pandemin började Jenny Larsson drömma om olika danser för scenen. Koncept, sammansättningar, teman som fladdrade förbi när hon skulle somna.

De här olika danserna representerar eufori, protest, uthållighet, exorcism och livsglädje. Hon ligger och tänker på de här danserna och att det måste finnas ett sätt att kombinera dem för scenen, som en cabaret, eller ett street art event, där de olika delarna förenas genom en MC (Master of Cermony) som leder eventet framåt/uppåt mot nya oanade höjder. Mikrofonen står där på scenen som en röd tråd genom hela verket, redo att serva den som behöver lätta sitt hjärta eller vill orkestrera publiken till gemensam aktion. 

Men mest tänker hon på eufori, med det här dansverket vill hon undersöka vad det betyder för henne och för andra. Hur uppnår vi eufori och personlig njutning? Kan de olika konstarterna medverka och samarbeta för att höja en performanceupplevelse?

- Hur kan jag inkludera och aktivera publiken för att skapa en stark och euforisk upplevelse även för dem? undrar Jenny.

Fem performance-artister förenas på scenen i BIG BANG, där dans, musik, video, spoken word och sång tillsammans får utforska vägen fram.

Credits: 

Koreograf: Jenny Larsson, i samarbete med ensemblen

Dansare: Rebecca Lång, Valtteri Keinänen, Jenny Larsson

DJ och instrumentalist: Kordian Rönnberg

MC och sångerska: Diana Rönnberg
Kompositör: Kordian Rönnberg
Textförfattare: Diana Rönnberg

Scenograf och ljusdesigner: Siri Bertling Vik

Dramaturg: Livia Hiselius

Fotograf: Jepovig

Klippare: Jenny Larsson

En samproduktion mellan Rum för Dans, Kungsbacka Teater och Wild Beast Collective
Med stöd från Region Halland

Speltid

60 minuter utan paus.


Eftersamtal 

Direkt efter föreställningen sker ett samtal foajén där Teaterbaren håller öppen. Här har du som publik möjlighet att ställa frågor till kompaniet/koreografen.  

Arrangör

Rum för Dans

22mar 19:00 Kungsbacka Teater

Kontaktinformation

Hitta hit

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud