Evenemang

Ellen Krauss

Singer-songwriterkometen Ellen Krauss är som gjord för musiken och musiken är som gjord för henne. Debutsingeln The One I Love, som har lyckats nå över 18 miljoner streams på Spotify, var startskottet på hennes musikaliska resa. Hon har rösten, närvaron, modet och en medfödd känsla att beröra.

Med Christan Walz och Johan ”Jones” Wetterberg i spetsen har Ellens låtar och det organiska soundet har lämnat ett musikaliskt avtryck både i hemlandet och internationellt. Hon har sedan debutalbumet Pearl 2020 redan hunnit turnera med både Laleh och Miriam Bryant, och samarbetat med några av Sveriges mest framgångsrika producenter och låtskrivare som Kerstin Ljungström och Fanny Hultman.

Redan innan debuten vann Ellen priset ”Årets Rookie” på Denniz Pop Awards och Musikguiden i P3 utnämnde henne till framtidens artist. De följdes därefter av livespelningar på TV4 Late Night Concert, Musikhjälpen, Luuk & Hallberg och ett eget gig på Doors Livestream med fullt band. Ellen gillar att överraska, vilket visades när Amason spelade på Way Out Weekend 2021 där hon gästade superbandet på scen.

”Jag känner att jag äntligen har skrivit musik som jag bottnar i. Det känns ärligt och coolt på samma gång. Jag har nog lyssnat mer på ny musik och vidgat mina vyer samtidigt som jag vuxit upp och börjat hitta mig själv," säger Ellen själv om sin musik.

Speltid

Ca 60 minuter

Arrangör

Kungsbacka Teater

13apr 19:00 Kungsbacka Teater

Kontaktinformation

Gymnasiegatan 42

Telefon: 0300-834595

E-post: kungsbackateater@kungsbacka.se

Hitta hit

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud