Evenemang

Föräldrar emellan: Prata pengar med dina barn

Hur förklarar du värdet av pengar för dina barn? När är ditt barn redo för veckopeng och eget bankkort? Och hur förklarar man att alla inte har lika mycket pengar?

Vårens tredje föräldraföreläsning handlar om pengar och barn och gästas av Moa Tyborn. Moa är föreläsare och initiativtagare till pengapeppen.se som är en plattform med verktyg och inspiration för föräldrar och barn. Hon bjuder på en inspirerande föreläsning om hur vi kan ha en mer öppen och lärorik dialog om pengar med våra barn.

Tips och råd

I vårt nästintill kontantlösa samhälle blir pengar och dess värde ett mer eller mindre abstrakt begrepp. Desto svårare blir det då också för föräldrar att förklara och för barnen att förstå.

Forskning visar att vanor kring ekonomi skapas redan när barn är små. Men det är också ganska svårt att som förälder veta om vad och hur man ska prata med sina barn om pengar och hur man kan göra det på ett intressant och roligt sätt. Välkommen att delta i kvällens föreläsning och ta del av värdefulla tips som kan underlätta för dig som förälder. 

Digital föreläsning

Föreläsningen genomförs digitalt och avslutas med en frågestund där du får möjlighet att lyfta dina egna funderingar och frågor.

Länk till föreläsningen publiceras här några dagar i förväg.

13mar 19:00 - 20:30

Kontaktinformation

Digital föreläsning
Kungsbacka
Kontaktperson: Anette Svensson
Telefon: 0300-834903

E-post: anette.svensson@kungsbacka.se
Hemsida: https://kungsbacka.se/

Hitta hit