Evenemang

Nötknäpparen – Kyiv Grand Ballet

Medverkar gör solister och ledande artister från Ukrainas nationalopera, teatrar i Ukraina, dansare som uppträder på världens mest kända scener: Grand Opera i Paris, Harpa Concert Hall i Reykjavik, National Opera i Oslo och andra stora hallar, som alltid drar fullt hus.

Nötknäpparens magiska framförande förknippas ofta med julen och julen. Detta är inte bara en balett, utan också ett juläventyr som är älskat av många.

Den ursprungliga sagan skrevs av den tyska författaren E.T.A. Hoffmann 1816. Nästan 50 år senare skrev den franska författaren Alexandre Dumas en ny version av Hoffmanns äventyr. Dumas version förvandlades till en balett 1892 med vacker musik av den ryske kompositören Pjotr Tjajkovskij och koreografi av Marius Petipa.

Sedan dess har Nötknäpparen blivit en av de mest kända baletterna i världen. Ett fascinerande äventyr om lilla Clara, den onda muskungen och den modiga nötknäpparen kommer att tilltala både barn och vuxna. Föreställningen arrangeras årligen på de största teater- och operascenerna i världen.

Nötknäpparbaletten kommer att vara en underbar present till hela familjen inför jul och kommer att skapa en varm julstämning!

Turnén arrangeras av produktionsbolaget Artform Production i samarbete med den norska ideella organisationen Kultur for Folket för att stödja ukrainska balettdansare och bevara ukrainsk klassisk balettkonst. En del av de medel som samlas in på turnén kommer att gå till artisterna i Kyiv Grand Ballet.

Rekommenderas för en publik över 5 år.

Spellängd

Ca 2 timmar inklusive paus

Arrangör

Artform Production

08dec 19:30

Kontaktinformation

Gymnasiegatan 42

Telefon: 0300-834595

E-post: kungsbackateater@kungsbacka.se

Hitta hit