Evenemang

Tjejer emellan

Föreläsningar, aktiviteter och workshops - bara för tjejer!

Tjejer emellan är ett forum för att stärka dig som är tjej, ickebinär eller identifierar dig som tjej. En gång i månaden kan du gå på föreläsning eller delta i en aktivitet eller workshop. Bara för tjejer, från 12 år och uppåt. Drop in, så du behöver inte anmäla dig i förväg.

Vad är okej på sociala medier? 

När: 27 februari kl 17.30-19
Var: Ung i Kungsbacka, Fyren

Är det tillåtet att publicera en bild jag hittat på nätet? Kan någon annan publicera en bild på mig utan min tillåtelse? Någon har hotat att sprida min nakenbild, vad kan jag göra? När är en bild kränkande och hur påverkar sociala medier bilden på mig själv? Vi träffas, pratar, diskuterar om bilder på nätet från olika perspektiv och umgås tillsammans. 

Besök av Trygga Barnen

När: 23 mars kl 17.30-19
Var: Lokalen Snäckan, Fyren

Trygga Barnen besöker oss och berättar om sitt arbete med missbruk i familjer. Du får tips om vilket stöd och hjälp som du kan få.  

Lär dig självförsvar

När: 20 april kl 16.30-18
Var: Varlaskolans idrottshall

Har du känt dig otrygg eller funderat på vad du skulle kunna göra om någon följer efter dig? Simon Wallengren som arbetar med brottsförebyggande arbete och är utbildad sjävförsvarsinstruktör gästar oss. Det blir en kväll där vi pratar om trygghet och där Simon lär dig olika grepp du kan använda.

Hur påverkar våld och porr unga relationer? 

När: 11 maj kl 17.30-19
Var: Elov Lindälvs aula

Ungdomsjouren Tigerlilja föreläser om våld i unga relationer och den negativa påverkan som porren har. Tigerlilja brinner för ungas välmående och belyser viktiga ämnen som psykisk ohälsa, ångest, kroppshets, sex och samtycke. Denna kväll ägnas åt tjejers utsatthet, svartsjuka, olika typer av våld, samtycke och hur porren påverkar oss.

Har du frågor om Tjejer emellan? Kontakta gärna

Sofia Arvidsson, projektledare för satsningen:
sofia.arvidsson@kungsbacka.se

20apr 16:30 - 18:00
11maj 17:30 - 19:00
Evenemanget pågår till den den 11 maj

Kontaktinformation

Borgmästaregatan 6
Kungsbacka
Kontaktperson: Sofia Arvidsson
Telefon: 0300-834217

Arrangör: Ung i Kungsbacka

E-post: sofia.arvidsson@kungsbacka.se
Hemsida: https://kungsbacka.se/upple...

Hitta hit