Evenemang

Den stora påskäggsjakten på Tjolöholm

Påskäggsjakten är en utomhusaktivitet, där man med hjälp av en karta letar efter påskägg med en bokstav på. Den som hittar alla bokstäver och får fram ett ord får en smaskig belöning i utbyte mot sin karta av slottets påskhare som väntar inne i Magasinet, där det även finns en påskpysselverkstad.

Påskkycklingens lilla gula runda är 1,2 km och passar för de minsta barnen. Påskäventyret blå rundan är 2,5 km och lite mer utmanande genom spännande terräng med utsikter, murar och trappor. För den som vill ge sig ut på en lite längre vandring finns Påskharens orangea promenad som är 4,1 km i Storeskog, denna runda fungerar även bra med barnvagn.

På gårdsområdet finns möjlighet att gå på styltor och ta en tur med häst och vagn. Nytt för i år är grillplatser omkring Manegen och Magasinet. Korv och grilltillbehör finns till försäljning i Kafé Manegen. I Restaurang Storstugan och Kafé Manegen serveras påskinspirerade läckerheter.

Förutom påskäggsjakten så är det även säsongsöppning för alla Tjolöholms verksamheter under påsken. Hela påsklovet, från den 6 till den 16 mars, har Tjolöholm öppet dagligen och i slottet erbjuds modeverkstad med återbruk av second hand-kläder samt dramatiserade barnvisningar. Se separat post om aktiviteter under påsklovet på Tjolöholm.

Kontaktinformation


43974 Fjärås
Telefon: 0300-404600

E-post: info@tjoloholm.se

Hitta hit