Evenemang

Change Music Festival - Piratdrottningen

Piratdrottningen är en nyskriven musik- och teaterföreställning för barn mellan 6-11 år. Föreställningen är inspirerad av Ingela Olofsdotter Gathenhielms liv och utspelar sig i såväl nutidens Onsala, Gathenhielmska graven som i 1700-talets kaparverksamhet på den halländska kusten och Göteborg. 
Denna föreställning visas på Kulturhuset Fyren.


Publiken får följa med på en hejdundrande, spännande och rolig föreställning skriven och regisserad av succéförfattaren Ylva Hällen som tillsammans med scenografen Jason Southgate och kostymören Majli af Ekenstam skapat en magisk värld. 
Spöket Ingela vaknar upp efter 300 års sömn och på ett lekfullt sätt berättar hon sin livshistoria. Med hjälp av två musiker från nutiden samt sin man, spöket Lars ”Lasse i Gatan” Gathenhielm, får vi följa med på den äventyrliga resan när Ingela tog över kaparverksamheten i såväl Göteborg som i Kattegatt. 

Fri entré

Förboka dina biljetter nedan.

Ayla spelar Piratdrottningen

Ayla Kabaca beskrivs ofta som barnens favorit. Hon är sångerska, skådespelare och känd för många barn och föräldrar genom sitt arbete på bland annat Barnkanalen, Barnens allsång på Skansen och har belönats med Alfons-bokalen för sina insatser inom barnkultur. Övriga roller spelas av Klas Backman, som är låtskrivare, musikproducent, sångare och musiker. Han skriver och producerar musik för bland andra SVT.

Gothenburg Combo har skrivit och framför musiken

Gitarrduon Gothenburg Combo består av Thomas Hansy och David Hansson och beskrivs både internationellt och nationellt som mästare på klassisk gitarr. Duon är också idémakarna till att föreställningen just skulle handla om Ingela Gathenhielm och att den skulle utspela sig i Halland och i Kattegatt. Förutom att framföra musiken i föreställningen spelar Thomas Hansy och David Hansson viktiga roller i föreställningen.

Medverkande

Manus och sångtexter: Ylva Hällen

Skådespelare: Ayla Kabaca, Klas Backman, Thomas Hansy och David Hansson

Scenografi och illustrationer: Jason Southgate

Kostym: Majli af Ekenstam

Spelas också i Varberg 19/8 på Teater Halland.

Arrangör

Musik Hallandia

Change Music Festival i Kungsbacka, Varberg och Tjolöholm

Se hela programmet för Change Music Festival här.

18aug 11:00 Kulturhuset Fyren

Kontaktinformation

Gymnasiegatan 42

Telefon: 0300-834595

E-post: kungsbackateater@kungsbacka.se

Hitta hit