Evenemang

Grand Jeté - Silvia Gribaudi (IT)

Boka

Sverigepremiär! 

Grand Jeté är ett nytt koreografiskt verk av och med Silvia Gribaudi, med 10 dansare. Med inspiration från en “grand jeté”, ett stort och imponerande hopp inom baletten, utforskar Gribaudi slutet som grund till en ny början.  

I ett försök att trotsa gravitation och sträcka sig mot himlen är en “grand jeté” ett språng med en tillfällig suspension och “ett kast” av sig själv i luften. Genom att utforska den metaforiska betydelsen av detta virtuosa steg i vardagen blir föreställningen ett tillfälle att utmana och göra uppror mot slutets oåterkallelighet. Hur mycket ansträngning kräver detta språng mot det okända och vilka äventyr kan landningen medföra? Och hur kan vi med detta triumferande och explosiva språng konfrontera misslyckanden och starta något nytt?  

Är du redo att göra din egen "grand jeté"? 

Kvällens program

17:00 Teaterbaren öppnar 

Konsert i foajén 

17:30 Ove Haugen ger en introduktion till föreställningen 

18:00 Grand Jeté - Sverigepremiär  

Efter föreställningen blir det eftersamtal med koreograf och dansare och vi bjuder på en premiärskål (alkoholfri). Teaterbaren är öppen till kl 21:00.

Längd

Ca 60-75 minuter

Silvia Gribaudi 

Silvia Gribaudi är en italiensk koreograf, scenkonstnär och kroppspositivist som sedan 2004 har haft fokus på kroppars sociala inverkan. I hennes koreografiska språk står humorn och förhållandet mellan publik och utövare i centrum. Läs mer om koreografen Silvia Gribaudi här.

Arrangör

Rum för Dans

23sep 18:00 Kungsbacka Teater

Kontaktinformation

Gymnasiegatan 42

Telefon: 0300-834595

E-post: kungsbackateater@kungsbacka.se

Hitta hit