Evenemang

Vernissage Dan Isaac Wallin - Silence Speaks

Välkommen på vernissage av sommarens utställning med fotografen Dan Isaac Wallin.

Dörrarna öppnas kl 11. Invigning och konstnärssamtal kl 12:00.


Om utställningen:
Hur mycket slit är en bild värd? Fotografen Dan Isaac Wallin lämnar civilisationen, korsar öknar och tar sig till avlägsna öar. Han släpar med sig storformatskamera och polaroidfilm. Stannar länge, reflekterar och studerar naturen. Men all tid och alla vedermödor till trots är det värt det. När kompositionen sitter. Då uppstår något eget i exponeringsögonblicket. Något större än mötet mellan blicken, kameran och motivet. För Dan är fotograferandet en process. En konstnärlig, teknisk och hantverksmässig expedition.
Fotografen och konstnären Dan Isaac Wallin är ett fenomen i samtida svensk bildkonst. En förnyare av det analoga hantverket i en digital tidsålder. Hans egenartade och drömska bildvärld ställs ut på gallerier i Sverige och utomlands, men framförallt syns den på väggarna hemma hos människor från Norden till Australien.
På ett eller annat sätt är varje motiv som Dan fångar en del av hans liv. Från reflektionerna av hans barndoms Bohuslän till porträtt av rockstjärnor, äventyrare och vanligt folk. Det handlar om dragningskraft och tid. Alltid tiden. Tiden en bild får ta. Att ta form. I linsen. På pappret. I betraktarens ögon.
Naturen är ett återkommande tema i Dans bildkonst. Det kan vara salta hav och hård granit, torr öken eller snöklädda bergstoppar. Det ensliga förenar. Motiven växer fram under hans resor. Först upptäcker han en plats – som Lofoten, Island eller Israel. Sedan återkommer han. Tillbringar tid. Bildar motiv. Utsnitt ur de egna upplevelserna: ”Det är minnesplatser som ligger mig nära om hjärtat.”

17jun 11:00 - 15:00 Kungsbacka Konsthall

Kontaktinformation

Borgmästaregatan 6

Telefon: 0300-834595

Arrangör: Kungsbacka Konsthall

E-post: konsthallen@kungsbacka.se
Hemsida: www.kungsbackakonsthall.se

Hitta hit