Evenemang

Konstens vecka - vuxenverkstad med fika

Välkommen på en guidad visning av Theo Ågrens utställning - Bortom rådande omständigheter. Vi tittar på utställningen tillsammans med konsthallens pedagog och skapar därefter fritt i lera med inspiration från utställningen. 

En enklare fika ingår. Från 13 år och uppåt.

Obs! Föranmälan senast 28/9 till: konsthallen@kungsbacka.se

Om utställningen

I utställningen Bortom rådande omständigheter ser vi några av de vardagliga föremål som vi tar för givna och oftast inte reflekterar speciellt mycket över. Det kan vara en sko, en pall, ett bord, en stol eller en liten porslinsfigur. När dessa ofta simpla saker fogas samman med mer hantverksmässigt gjorda delar får de i sina nya kombinationer en annan betydelse än tidigare. Objekten bär på sina berättelser men de är också en rest av ett samhälle som konsumerar allt för mycket. Föremålens tidigare praktiska nytta och logiska användning har ändrats och en ny berättelse - oftast något oklar – har skapats.

Verken öppnar upp för det oväntade, humoristiska och smått surrealistiska, men de släpper genom sin vardaglighet inte kontakten med verkligheten. De är snarare nya förslag på hur relationen mellan människa, objekt och natur kan te sig i en föränderlig samtid, och hur vi tillsammans kan ge oss in i en för oss alla okänd framtid.

05okt 16:00 - 17:30 Kungsbacka Konsthall

Kontaktinformation

Borgmästaregatan 6
KUNGSBACKA
Telefon: 0300-834595

Arrangör: Kungsbacka Konsthall

E-post: konsthallen@kungsbacka.se
Hemsida: www.kungsbackakonsthall.se

Hitta hit