Evenemang

Guidad lunchvisning av Bortom rådande omständigheter

Välkommen på en guidad visning av Theo Ågrens utställning Bortom rådande omständigheter.

Fri entré, ingen föranmälan.

Om utställningen:

I utställningen Bortom rådande omständigheter ser vi några av de vardagliga föremål som vi tar för givna och oftast inte reflekterar speciellt mycket över. Det kan vara en sko, en pall, ett bord, en stol eller en liten porslinsfigur. När dessa ofta simpla saker fogas samman med mer hantverksmässigt gjorda delar får de i sina nya kombinationer en annan betydelse än tidigare. Objekten bär på sina berättelser men de är också en rest av ett samhälle som konsumerar allt för mycket. Föremålens tidigare praktiska nytta och logiska användning har ändrats och en ny berättelse - oftast något oklar – har skapats.

Verken öppnar upp för det oväntade, humoristiska och smått surrealistiska, men de släpper genom sin vardaglighet inte kontakten med verkligheten. De är snarare nya förslag på hur relationen mellan människa, objekt och natur kan te sig i en föränderlig samtid, och hur vi tillsammans kan ge oss in i en för oss alla okänd framtid.

Theo Ågren är född 1971 och uppvuxen i Örby, Marks kommun, numera är han bosatt i Sätila. Han är utbildad vid Kunstakademiet i Trondheim där han tog sin examen 2001.

18okt 12:00 - 12:30 Kungsbacka Konsthall

Kontaktinformation

Borgmästaregatan 6

Telefon: 0300-834595

Arrangör: Kungsbacka Konsthall

E-post: konsthallen@kungsbacka.se
Hemsida: www.kungsbackakonsthall.se

Hitta hit