Evenemang

Big Band Meeting, Bohuslän Big Band möter Kungsbacka Kulturskolas storband

Boka

Det blir en konsert med sväng och blås när Kungsbacka kulturskolas storband möter Bohuslän Big Band! Du kommer att få lyssna till dagens storbandsmusik men även välkända storbandsklassiker. Bohuslän Big Band kommer även att spela en egen avdelning på cirka 30 minuter, där du får chans att höra ett av Sveriges vassaste storband.

Konserten är avslutningen på den heldag som de båda storbanden har tillsammans. Under dagen får de unga musikerna i kulturskolans storband möjlighet att spela, hänga och utvecklas tillsammans med de professionella musikerna i Bohuslän Big Band.

Bohuslän Big Band är en professionell orkester som både värnar och utmanar storbandsgenren. Under åren har de spelat med internationella jazzgiganter som Gregory Porter, Danilo Peréz, Vince Mendoza, Maria Schneider och Nils Landgren och folkkära artister som Jill Johnson, Tommy Körberg och Samuel Ljungblahd. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band en del av Vara Konserthus och repetitionslokaler i Pedagogen Park i Mölndal. En del av bandets uppdrag är att fler ska upptäcka den glädje, musikaliska kraft och variation som genren erbjuder människor i alla åldrar. Där är samarbeten som detta, med Kungsbacka Kulturskola, en viktig del.

Längd:

70 min

Arrrangör:

Kulturskolan i Kungsbacka

28jan 17:00 Kungsbacka Teater

Kontaktinformation


434 50 Kungsbacka
Telefon: 0300-834595

E-post: kungsbackateater@kungsbacka.se

Hitta hit

Mer från Kungsbacka Teater

Utbud