Evenemang

Guidad visning av Light

Välkommen på en guidad lunchvisning av Julia Bondessons utställning Light.

Fri entré, ingen föranmälan. 

Om utställningen

Det skulpturala möter rörelse, kroppens tyngd och markens gravitation.

I Julia Bondessons utställning utforskas den ledade träkroppen, ett tema som följt Bondessons konstnärskap det senaste decenniet, där snidade skulpturer i trä mejslas fram med traditionella verktyg och tekniker. Hon lockar varsamt fram poesin i kroppen, där varje skulptur har möjlighet att gå från slapp och livlös till full av rörelse och spänst längs människokroppens breda rörelseskala.

I A Fragile Position (2022) tacklar 10 skulpturer kroppens tyngd och markens gravitation, alla på olika sätt och där träet i kropparna är sammanfogat av leder, rep och knutar. Strange Fruit (2023) består av ett flertal cirkelskivformade reliefer, samt horisontlinjer av hässjestörar. I det skulpturala kollaget Sunlight/Moonlight (2023) blandas neonteckning, skulpturskisser, figurativa element och geometriska former. Varje skiss skildrar en rörelse hos sin del av den mänskliga kroppen och tillsammans bjuder utställningen in dess betraktare till reflektion över konstrasterna mellan basmaterialet trä och det levande neonet.

Något adderas för att ge ny energi, och kanske även lägga till något nytt i historien.

Julia Bondesson
Julia (f. 1983) arbetar med skulptur och performance, bor och verkar i Åled i Halland, och utexaminerades från Kungliga Konsthögskolan i Stockholm 2011. Hon har studerat handdocksteater i Taiwan och träsnideri i Japan och Thailand. Bland tidigare separatutställningar finns bl.a. Eskilstuna konstmuseum, Färgfabriken, Moderna museet Malmö och Trelleborg konstmuseum och finns representerad på Hallands konstmuseum, Malmö konstmuseum, Moderna museet, Region Skåne och Stockholm konst.

14dec 12:00 - 12:30 Kungsbacka Konsthall
11jan 12:00 - 12:30 Kungsbacka Konsthall
Evenemanget pågår till den den 11 jan

Kontaktinformation

Borgmästaregatan 6

Telefon: 0300-834595

Arrangör: Kungsbacka Konsthall

E-post: konsthallen@kungsbacka.se
Hemsida: www.kungsbackakonsthall.se

Hitta hit