Evenemang

Lygnern runt

Ett underbart vackert lopp som går genom bokskogar längs sjön Lygnern i både Kungsbacka och Marks kommun.

Banan är tuff och bjuder på en häftig kupering med både rejäla uppförs- som nerförsbackar. Det är ett omtyckt och familjärt lopp med låg startavgift som går direkt till FAIKs ungdomsverksamhet. Deltagarna är allt från politiker till välkända friidrottare och dragspelare i kommunen förutom alla goa och glada motionärer.

Start och mål är vid Fjärås fritidscenter klockan 8-10.

Efter ett par kilometer när du kommit till Rygga kan du njuta av en vidunderlig utsikt över Lygnern. När du närmar dig Sundsjön, där Kungsbacka river startar, kommer ännu en fin sträcka där du har Sundsjön på ena sidan och Lygnern på andra.

Under loppet passerar du avfarten till Ramhultafallet i Marks kommun för dig som vill göra en liten avstickare. Torråsbacken, efter Sätila, är högsta punkt och den längsta uppförsbacken som är en riktig utmanare i flera kilometer och du har cyklat ungefär halva loppet. Vidare passerar man Tostared följt av Yxared och en lugn och fin cykling mot Limmanäs och med en unik utsikt från Bräckan där man ser både Kungsbackafjorden och Lygnern.

Parkering finns vid Fjärås Bräckaskolan i närheten av Fjärås Kyrka. Omklädning och duschmöjligheter på Fjärås Fritidscenter.

Ungdomar under 12 år cyklar i vuxnas sällskap. Hjälmtvång för alla deltagare. Ingen hjälm - ingen start.

Anmälan

Anmäl dig online

26maj 08:00

Kontaktinformation


43437 Fjärås
Kontaktperson: Bo Melin
Telefon: 0761-714754

Arrangör: Fjärås AIK

E-post: info@fjarasaik.se
Hemsida: https://lygnernrunt.se/

Hitta hit

Prisinformation

Startavgiften: 150 kronor för födda -99 och tidigare.

Övriga är gratis.