Ta en cykeltur

Kattegattleden

Kattegattleden är en 39 mil lång cykelled som sträcker sig längs kusten från Helsingborg i Skåne, genom Halland, till Göteborg.

Kattegattleden är uppdelad åtta etapper. Cykla hela leden eller välj att cykla en etapp i taget och ta tåget tillbaka. Varje etapp är unik och du upplever intressanta besöksmål, trevliga boenden, mysiga matställen och mycket mer längs cykelturen och du har alltid havet i närheten.

Läs om Kattegattleden - den kustnära cykelleden.

Runt Lygnern

Ta en avstickare från Kattegattleden och cykla runt Hallands största sjö Lygnern. Här cyklar du i naturskön och kuperad miljö genom små samhällen och skira bokskogar. Stanna och ta en fika eller lunch på naturum Fjärås Bräcka eller njut av din medhavda matsäck vid Ramhultafallet.

Sverigeleden

Sverigeleden sträcker sig över hela Sverige. Den ansluter vid större färjelägen och är därför lätt att nå.

Vägarna har inte mycket biltrafik och håller god standard. En del av leden går genom Kungsbacka och fortsätter söderut genom Halland.

All information om Sverigeleden finns i tre inbundna kartböcker: Turist & Cykelguide Sverige. De finns i vissa kartbutiker och hos välsorterade bokhandlare.

Läs om Sverigeleden (Sweden by bike)

Cykelspåret

Cykelspåret har utformats av Cykelfrämjandet för att ge dig en upplevelse av inlandet och de djupa skogarna i Halland. Du får cykla på stigar och på gamla banvallar. Du får se sjöar, ängar, hagar, fornminnen, städer och mysiga byar.

Cykelspåret är 289 km långt. Det finns flera olika övernattningsmöjligheter längs leden.