Sju måsten i Kungsbacka

Är du här på ett kort besök? Vi har handplockat sju måsten du helt enkelt inte får missa när du är i Kungsbacka – allt från sevärdheter, aktiviteter och utflykter till vackra omgivningar.

Tölöberg

Det gamla vattentornet, Kungsbackas första, från 1897 är en fantastisk utsiktsplats i centrala Kungsbacka. Gå de 179 trappstegen och du ser nästan hela Kungsbacka.

Tjolöholms slott

Tudorslottet från sekelskiftet ligger bedårande vackert vid havet och byggdes en gång i tiden av den förmögne köpmannen James Fredrik Dickson och hans fru Blanche. Här finns en allmogeby med arbetarbostäder, slottskyrka och Storstuga med servering. Slottsträdgården är alltid öppen för allmänheten. Du kan också gå långa promenader i naturreservatet året om.

Mer om Tjolöholms slott

Naturum Fjärås Bräcka

Fjärås Bräcka är en mäktig israndsbildning som reser sig 60 meter över havet. Här har du lockar en fantastisk utsikt, promenader, bad och fiske. Besök Li gravfält som är Hallands största gravfält från vikingatiden med över 100 bautastenar från järnåldern. I den upplevelsebaserade utställningen inne i naturumhuset går du genom istiden och upplever berättelsen om hur Fjärås Bräcka en gång skapades. Det populära caféet serverar hembakat, ekologiskt och närodlat.

Mer om Fjärås Bräcka och naturum

Flygfoto över sjön Lygnern och naturumhuset på Fjärås Bräcka.

Äskhults by

Kliv rakt in i 1800-talsbyn som är en kvarleva från det gamla bondesamhället. När du lämnat parkeringsplatsen finns inte mycket som påminner om vår egen tid. En oändligt vacker fägata leder fram till byn som också har en kaffestuga som serverar hembakat efter gamla recept från trakten.

Mer om Äskhults by

Shopping

Här kan du uppleva shopping på hög nivå oavsett om du är ute efter kläder till bra pris, inredning, konsthantverk eller närproducerade produkter. Hede Fashion Outlet är Västsveriges enda outlet där du kan fynda märkeskläder till bra priser. Kungsmässan är ett modernt och prisbelönt köpcenter med ett 90-tal butiker och serveringar under samma tak. Innerstaden bjuder på mysig atmosfär och torgmarknad första helgfria torsdagen varje månad, året runt.

Mer om shopping

Gottskär

Här kan du bada från salta klippor eller hoppa från hopptornet på Utholmen, strosa längs hamnen och insupa atmosfären. Du kan njuta av en god glass i något av glasscaféerna eller äta en bit mat på någon av de mysiga restaurangerna och caféerna runt Hamnplan.

Särö

Under 1800-talets badortsepok byggdes många vackra villor och badpaviljonger och många finns kvar än idag. Promenera längs med havet i det unika naturreservatet Särö Västerskog och avsluta med en lunch eller middag på värdshuset.