Vinteraktiviteter för familjen

I Kungsbacka finns massor av roliga aktiviteter för hela familjen oavsett om snön ligger eller om det är barmark.
Lek på fina lekplatser, åk skridskor, ta en vinterpromenad, gör egen fågelmat, ha picknick eller hälsa på djuren på Stättareds 4H-gård.

Lek på lekplatser

Borgmästareplatsen

Det här är lekplatsen där barnen gungar bland vågorna, snurrar, hoppar studsmatta, vippar på en tumlare, balanserar på laxen eller leker med sand och vatten. Du kan också speja på insekterna i planteringarna eller varför inte leka fågel, fisk eller mittemellan? Här finns vackra rabatter, fikaplats, grill och musikinstrument.

Idrottsparken

Idrottsparken ligger i Söderstaden, mellan badhuset och ishallen. Här får alla aktiva barn och vuxna sitt lystmäte med roliga aktiviteter för hela familjen! Här finns studsmatta, klätterställning, snurrlek och rutschkana. Barnen kan göra olika typer av bollekar – allt från fotboll och basket till pingis. Det finns en skejtpark i betong, parkour, utegym, hinderbanor, hängmattor och grillplatser.

Skogsallén

På Skogsalléns lekplats i Kungsbacka finns olika sorters gungor, vipplek och ett lekhus med rutschkana för de minsta. Utanför lekplatsen finns en härlig gräsmatta för bollspel och fri lek, och gott om plats för den medhavda fikan.

Kungsbackaskogen

På Kungsbackaskogens lekplats finns gott om yta för barn med spring i benen. Här kan barnen gunga gungor, leka pirat på träskeppet, klättra utmed klätterväggen, leka balanslekar och gunga vippgungor. Här finns grillar, bänkar att sitta på för den som behöver vila benen en stund eller för att mumsa på den medhavda picknicken. 

Aktiviteter

Det finns många roliga aktiviteter att göra på vintern. Ta en vinterpromenad och packa matsäcken med lunch och fika. Åka längdskidor eller grilla korv på någon av grillplatserna i kommunen.

Åka pulka

Så fort snön fallit fylls backarna med åksugna barn och vuxna. Här är några tips på backar där du kan åka pulka, snowracer eller stjärtlapp. Se upp i backen!

  • Kungsbackaskogen
  • Forsskogen

Åka pulka

Åka skridskor utomhus när isen ligger

Snöra på dig skridskorna, ta med klubban och packa matsäcken med varm choklad och andra godsaker. Här är några tips på vart du kan åka skridskor utomhus när isen ligger:

  • Frusna dammar i Kolla
  • Frusen damm bakom en av förskolorna i nya Tölö
  • Iglamossen i Onsala
  • Lillemossen i Varlaskogen

Utflykter

Äskhults by

Kulturreservatet är öppet året om även när byn är stängd. Ta en vinterpromenad i reservatet och upptäck byn på egen hand med Äskhults audioguide. Det finns en QR-kod på den stora skylten innan du går upp till byn som du kan skanna och lyssna på berättelserna om Äskhults by.

I anslutning till byn finns en fin grillplats där du kan slå dig ned och grilla korv och annat gott.

Naturum Fjärås Bräcka

Naturum ligger mitt på Fjärås Bräcka, en israndsbildning som skapades av inlandsisen för 13 000 år sedan.

Ta en fika i vintercaféet, vandra och promenera i reservatet, upptäck Hallands största gravfält, Li gravfält, med över 100 bautastenar från järnåldern eller utmana familjen med olika digitala aktiviteter i naturen på Bräckan. Du hittar de digitala aktiviteterna på webbplatsen.

Stättareds 4H-gård

På Stättareds 4H-gård kan du njuta av omgivningarna och hälsa på djuren året om. Djuren hittar du i ladugården och ute i hagarna. På gården finns också ett helgöppet gårdscafé och Kungsbackas största friluftsområde där det finns både grillplats och vindskydd.

Häst och vagn i Stättared